USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ отримала дозвіл на затримання соратника Медведчука нардепа Козака

20 Травня 2021 14:55
Печерський районний суд Києва дозволив Службі безпеки України затримати нардепа Тараса Козака. Його підозрюють, в тому числі, в державній зраді.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ, повідомляє РБК-Україна.

Раніше Козак був оголошений в розшук після того, як 11 травня йому і Віктору Медведчуку повідомили про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у тимчасово окупованому Криму.

«СБУ має аргументовані докази протиправної діяльності і співпраці даних осіб з країною-агресором», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: «Ти ідеальний наглядач. Тобі у концтабір», – посол РФ в Україні Медведчуку. Запис розмови

Нагадаємо, раніше глава СБУ Іван Баканов заявляв, що Козак знаходиться в Росії. При цьому соратник нардепа Віктор Медведчук зазначив, що Козак знаходиться на лікуванні в Білорусі.

Передбачається, що Медведчук через Козака передав російській стороні інформацію про секретний військовий підрозділ України.

«Цей епізод стався в серпні 2020 року. Медведчук направив Козаку, який тоді перебував на території РФ, ... секретні дані щодо розташування секретного підрозділу ЗСУ, його особового складу і бойової підготовки. Такий собі подарунок спецслужбам РФ», – заявляв Баканов.

Відзначимо, сам Медведчук у цій справі сьогодні знаходиться під домашнім арештом і носить електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 20 Травня 2021 15:37
Ці ще молоді.Потрібно затримувати КУЧМУ,ЮЩЕНКА І ЇХНЄ ОТОЧЕННЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus