USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Суд відпустив Медведчука під цілодобовий домашній арешт

13 Травня 2021 21:02
Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу і куму Путіна Віктору Медведчуку. Перед тим йому висунули підозру у державній зраді і замаху на розтрату національних ресурсів у Криму.

Про це повідомляє 24 канал.

Про те, що Медведчука необхідно взяти під варту, клопотали слідчі Офісу генпрокурора. Втім, суддя В’ячеслав Підпалий відмовив у цьому і відпустив Віктора Медведчука під домашній арешт до 09.07.2021 року включно. Також його зобов'язали носити засіб контролю - електронний браслет.

Прокуратура вимагала арешту Медведчука до 10 липня або ж внесення застави у розмірі 300 мільйонів 930 гривень. Однак право на заставу вимагали дозволити у разі, якщо політик перебуватиме у Києві та не спілкуватиметься з іншим підозрюваним – Тарасом Козаком. Зауважимо, раніше РНБО заблокувала усі активи та рахунки політика.

Читати ще: Медведчук та Козак у дні захоплення Криму отримали під контроль нафтовий бізнес у Росії, – «Схеми»

До речі, 40 народних депутатів від ОПЗЖ заявили, що готові взяти їхнього однопартійця на поруки.
На засіданні з обрання Медведчуку запобіжного заходу головував суддя В’ячеслав Підпалий. За даними проєкту Prosud, у минулому служитель Феміди схвалював суперечливі рішення:

2020 року Підпалий зобов’язав «Привабтанк» виплатити братам Суркісам 200 мільйонів доларів;

2018 року суддя видав дозвіл на отримання усіх даних щодо телефонних дзвінків та смс двох журналісток-розслідувачок;

2016 році Підпалий зняв арешт з рахунків колишнього віцепрем’єр-міністра з оточення президента-втікача Віктора Януковича Сергія Арбузова.

Медведчука підозрюють у державній зраді

Кума Путіна Віктора Медведчука та його близького соратника Тараса Козака підозрюють у державній зраді. Підозра стосується замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Підписала підозру генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона заявила, що слідство та прокурори мають достатньо підстав, аби змінити статус цих політиків зі свідків на підозрюваних.

Вручити підозру Медведчуку одразу ж не змогли: СБУ не знайшла політика за місцем проживання.

Обшуки у Медведчука

11 травня СБУ намагалася провести обшуки у будинку Медведчука.

До того ж силовики прийшли з обшуками в офіси ОПЗЖ та «Українського вибору».

Втім, охорона Медведчука викликала адвокатів й переконувала, що політика немає вдома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фіма Показати IP 13 Травня 2021 21:36
Цирк приїхав.....
Андрій Показати IP 14 Травня 2021 06:56
Вам не надоїло про кума де треба і не треба дотуляти?
Попкорн Нелізе Показати IP 14 Травня 2021 08:19
Дідько, державна зрада, це найвищий злочин проти держави. Це підозрюваного ізолюють і проводять цілодобові допити... А оце все дійсно цирк, шоу.
Безробітний Показати IP 14 Травня 2021 08:46
На воркюей з'явилась вакансія від Оксани Свинарчук - найму 100 кращих адвокатів та 300 юристів, оплата швейцарськими годинниками на вагу.
Анонім Показати IP 14 Травня 2021 08:49
Щось зовсім не віриться, що його посадять, навіть це рішення про домашній арешт є доказом - при звинуваченні у держзраді додому не відпускають. Погані режисери працюють над даним проектом - відразу можна здогадатися яка буде розвязка не чекаючи кульмінації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus