USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

СБУ припинила роботу незаконного сервісу, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну

3 Липня 2023 23:38
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ділків, які здійснювали перемаршрутизацію міжнародних дзвінків в Україну. Їхні послуги дозволяли будь-кому з-за кордону анонімно телефонувати в нашу державу.

Цим каналом користувалися також росіяни, що створювало додаткову загрозу національній безпеці України, інформують в СБУ.

У результаті комплексних заходів вдалося встановити чотирьох організаторів нелегального бізнесу. Їм уже повідомлено про підозру, а діяльність «телефонного сервісу» припинено.

За матеріалами слідства, ділки використовували PROXY-сервери, новітні технології ІР-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення. Це дозволяло обходити центри комутації вітчизняних операторів і робило всі дзвінки, що проходили через «сервіс», невидимими для українських правоохоронних органів.

Читати ще: Обіцяв «відмазати» від екстрадиції за $50 тисяч: СБУ затримала нардепа з фракції Порошенка

За наявними даними, щотижня ця незаконна діяльність приносила ділкам до $50 тисяч.
Щоб заплутати сліди, організатори «бізнесу» використовували підставних осіб з-поміж соціально незахищених верств населення. Проте українська спецслужба викрила та припинила незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів чотирьом фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus