USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

СБУ розслідує подвійну переплату на заводі «Укроборонпрому» в Луцьку

27 Березня 2019 15:59
Служба безпеки у Волинській області з листопада 2018 року розслідує переплату державним підприємством «Луцький ремонтний завод «Мотор» за авіаційні деталі.

Про це із посиланням на судові матеріали повідомляє проект «Марлін», пише Економічна правда.

За версію слідства, завод «Мотор» у кінці 2017 року придбав підшипники марки «85-1126928Р1 ЕТУ100/12 за ціною 106 тис. грн за штуку на загальну суму 1,6 млн грн.

Однак результат аналізу цінових пропозицій встановив, що ціни, за якими придбані вказані підшипники, перевищують ринкові більш ніж у два рази.

Зокрема, приватна фірма ТОВ «ЄПК Україна» продала авіаційні підшипники на ПАТ «Мотор Січ» за ціною 41,8 тис. грн за штуку.

У січні 2019 року на Луцькому заводі СБУ провело обшуки, під час якого були вилучені документи щодо закупівлі вказаних підшипників.

Минулого місяця суд дозволив слідчим провести низку товарознавчих експертиз, в результі яких має бути визначено реальну вартість цих авіадеталей.

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» входить до концерну «Укроборонпром».

25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. Президент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО. САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.

Луценко повідомив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017 року, а НАБУ – з 2016 року. За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн. Також Луценко підтвердив, що підприємства ОПК, в тому числі «Кузня на Рибальському», отримували деталі для ремонту військової техніки контрабандою з Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бодя Показати IP 27 Березня 2019 18:30
А там Гунчик у тому «Укроборонпромі», це вже остаточно повідомили, і можна лише припускати, що він там творив разом зі своїм "птроном" Свинарчуком!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus