USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Злочини на Майдані: 33 фігуранти справ досі – у силових органах

21 Листопада 2018 14:18
Три десятки правоохоронців, які проходять підозрюваними у справах стосовно злочинів на Майдані, досі обіймають посади у силових структурах, пише Українська правда.

Про це сказав начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу 21 листопада, відповідаючи на запитання журналістів.

"Загалом 33. 10 займають начальницький склад, 23 – прості правоохоронці низового рівня. На момент повідомлення про підозру загалом у справах періоду 2014-18 років 63 особи перебували в органах внутрішніх справ, у наступному звільнялись. На теперішній час 33 продовжують працювати. В тому числі є такі, де вже обвинувальні акти в суді знаходяться", – сказав Горбатюк.

Начальник управління спецрозслідувань ГПУ зазначив, що підозрюваний у причетності до застосування зброї та спричиненні тілесних ушкоджень діючий працівник СБУ вже близько 5 місяців перебуває у розшуку, і слідчі не можуть його допитати.

"Керівництво Служби безпеки відповідає, що він у відрядженні і вони не знають, де він знаходиться, і не мають з ним контактів", – обурювався Горбатюк.

У свою чергу заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська заперечила Горбатюку, зазначивши, що вказаний співробітник СБУ, за інформацією відомства, перебуває в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

"Цей працівник перебуває в зоні АТО зараз. Конкретну частину назвати не можуть з міркувань безпеки. Але є механізми, які можна застосувати, аби допитати його", – вважає Стрижевська.

"Керівництво СБУ так само як і військова прокуратура можуть забезпечити допит цієї особи на території, підконтрольній Україні. Було б бажання", – опонувала вона Горбатюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реаліст Показати IP 21 Листопада 2018 14:37
А скільки у Верховній раді?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus