USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експертиза у справі про розстріли на Євромайдані завершена, – ГПУ

8 Грудня 2018 10:40
Генеральна прокуратура України завершила експертизу у справі про злочини на Євромайдані. Про це 7 грудня в ефірі телеканалу «Інтер» повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише Zaxid.net.

За його словами на початок 2019 року заплановано передання в суд матеріалів слідства у справі про злочини на Євромайдані.

«Ми завершили експертизу у справі тих осіб, які віддавали, за версією слідства, наказ розстріляти мирний Майдан. Відтак, на початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо пред’явити суспільству, підозрюваним, а пізніше і звинувачуваним, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази, через які на Майдані загинули більше 100 осіб, понад півтори тисячі були поранені», – сказав він.

Луценко зазначає, що у ході експертизи, слідчі змогли встановити факти, докази, опитати тисячі людей, дати фактаж, який, за висновками експертизи, має причинно-наслідковий зв’язок зі смертями на Майдані, навіть незважаючи на те, що ключові фігуранти втекли за кордон, паралельно видаливши багато потенційних матеріалів у справі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 32 людини, звинувачені у злочинах проти Євромайдану, підпадають під звільнення від кримінальної відповідальності, оскільки сплив п’ятирічний термін давності за звинуваченнями проти них. Згідно зі ст. 80 Кримінального кодексу, термін притягнення до відповідальності за злочини середньої тяжкості становить п’ять років від моменту вчинення злочину. При цьому перебіг терміну давності зупиняється, проте лише у тому випадку, якщо засуджений ухиляється від правосуддя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Запит пгокугогу Показати IP 8 Грудня 2018 10:49
Юга, а звідки ж на "мирному майдані" з'явилися загиблі військові внутрішніх військ і міліціонери?
Степан (Крымчанин) Показати IP 8 Грудня 2018 11:29
Оперрррративно працюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus