USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори на Донбасі неможливі, – Меркель

27 Червня 2016 20:30
У Берліні поки що не можуть назвати навіть приблизну дату можливих виборів на Донбасі.

Про це Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала після переговорів з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у понеділок у Берліні, - повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Я не можу назвати точну дату", - заявила Меркель.

За її словами, ведеться активна робота над законом про вибори, дискусії йдуть з експертами з права, з представниками ОБСЄ. Багато залежить від успіху роботи у Тристоронній групі. Після цього треба буде ще працювати над тим, щоб створити всі умови, забезпечити фазу стабільного перемир'я і лише після цього можуть відбутися вибори.

"Зараз голосування ще не може відбутися, ще не готові умови", - вважає глава німецького уряду, який констатував відсутність необхідного перемир'я.

Зараз безупинно і дуже активно ведуться переговори, але сторони "ще не досягли того моменту, коли розмови на політичному рівні стали б перспективними", - зазначила Меркель. Вона не виключила, маючи на увазі можливу зустріч на вищому рівні у форматі "нормандської четвірки", що "в недалекому майбутньому ми прийдемо до цього", але коли саме, сказати не змогла. Меркель запевнила, що продовжуватиме активні контакти з Президентом України Петром Порошенком.

На брифінгу в рамках робочого візиту до Німеччини Гройсман заявив, що вибори на Донбасі можуть відбутися тоді, коли буде абсолютна відвертість і можливість прийти і вільно виявити свою волю. За його словами, нині на Донбасі щодня відбувається близько 50 обстрілів бойовиками українських територій, українських громадян. Глава уряду вважає принципово важливим, щоб Росія почала виконувати Мінські домовленості, оскільки це означатиме, що буде сталий мир, буде відведено озброєння і люди отримають право на проведення абсолютно демократичних власних виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 27 Червня 2016 21:04
Гарна та розумна !
Анонім Показати IP 28 Червня 2016 10:27
І скажіть хтось ветеранам УПА, що будуть вибори в Україні чи ні тепер вирішують німці...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus