USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Донбасі фальсифікували вибори на користь Порошенка

4 Квітня 2019 12:15
Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом фальсифікації даних під час обробки бюлетенів на одній з дільниць.

Як повідомляє прес-служба відомства, до Мангушського відділення поліції звернулися члени територіальної виборчої комісії із письмовою заявою про порушення виборчого процесу під час підрахунку голосів.

За їхніми словами дані, передані до Центральної виборчої комісії про розподіл голосів між кандидатами в президенти України, не збігаються з інформацією, викладеною на офіційному сайті ЦВК, а саме різниця на користь одного з кандидатів збільшена у 9 разів.

«Вказаний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ст.158 «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів» Кримінального кодексу України. Поліцейським належить встановити, на якому етапі з’явилися розбіжності, та осіб, що причетні до ймовірної фальсифікації», – йдеться в повідомленні.

Тим часом у центральному штабі кандидата в президенти Юрія Бойка опублікували документи, отримані від спостерігачів і членів комісій на місцях, які підтверджують фальсифікації на Донбасі на користь Петра Порошенка.

При цьому членів комісій намагаються залякати, а в більшості випадків скласти акт про порушення неможливо, оскільки спостерігачі і члени комісій перебувають під пресингом між цивільними та військовими адміністраціями і побоюються переслідувань з боку силовиків.

За інформацією спостерігачів, аномально високий результат голосування за чинного президента отриманий на спецдільницях, які знаходяться на території військових частин. Місцеві штаби пов’язують такий результат із застосуванням адміністративного ресурсу.

В окрузі № 46 в Бахмутському районі були встановлені вкидання невиданих бюлетенів при висипанні з урн і завищена явка.

У селищі Зайцеве Бахмутського району, у виборчий округ № 51 входять всього 2 дільниці. Половину населеного пункту контролює військово-цивільну адміністрацію, половина – перебуває під контролем так званої «ДНР». Переселенці, які переважно голосували в цьому окрузі, за інформацією членів комісій, знаходяться під впливом адмінресурсу місцевої влади, соціальних служб та військові адміністрації. Така ситуація викликає сумніви в свободі волевиявлення жителів Зайцеве.

У день виборів, 31 березня, 64 переселенці, які не можуть пересуватися самостійно і фактично проживають на непідконтрольній території, після відвідування членами виборчої комісії віддали свої голоси за Порошенка.

У Ясинуватському районі факт вкидання протоколів за Порошенка члени комісій підтверджують, але побоюються оформити порушення у вигляді акта або заяви.

У Нікольському і Волноваському районах (округ № 60) серйозний тиск на керівників підприємств і організацій здійснював депутат від БПП Лубинець Д.В., активно «допомагав» депутату глава райдержадміністрації Нікольського району Олег Решетняк. Виборці також повідомили про скупку голосів за ціною 500-1000 гривень за голос.

Результати голосування на дільницях в 60-му окрузі, зазначені на сайті ЦВК, суттєво «відкориговані» на користь Порошенка. Так, на дільниці № 140154, згідно з протоколом, за Юрія Бойка проголосували 437 виборців, а за Петра Порошенка – 78. Однак на сайті ЦВК все з точністю до навпаки. На дільниці № 140432, згідно з протоколом, за Юрія Бойко 548 голосів, за Петра Порошенка – 117. На сайті ЦВК цифри зовсім інші: за Юрія Бойко – 17, за Петра Порошенка – 948. У зв’язку з цим нами подано заяву в поліцію, яка вже почала перевірку викладених фактів.
У прифронтовому Мар’їнському районі в окрузі № 59 ОВК кілька разів повертала членів ДВК перераховувати голоси, не беручи протоколи від дільничних комісій. Так досягався потрібний команді Порошенко результат, який демонструє аномально високі «симпатії» виборців Донеччини до нинішнього президента. Фальсифікації дозволили отримати на окремих дільницях «приголомшливу підтримку» Порошенко при середньому показнику по області на рівні 12%. «Лідерські» позиції при цьому утримують окремі ділянки в Ясинуватському (77,61%), Мангушському (73,20%), Мар’їнському (72,83%), Волноваському (71,15%) районах, а також в містах Торецьк (72 , 27%) і Дружківка (70,18%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Квітня 2019 13:00
і таке по всій країні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus