USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Брав з кожного по $3,5 тисячі: затримали ділка, який допоміг втекти за кордон близько 20 чоловікам

30 Липня 2022 10:54
Служба безпеки затримала киянина, який організував схему незаконного переправлення через державний кордон чоловіків, які підлягають мобілізації у воєнний час.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідством встановлено, що зловмисник забезпечував своїх «клієнтів» повним пакетом підроблених документів, у тому числі й підтверджувальними листами щодо навчання у закордонних вищих навчальних закладах. Це коштувало $3,5 тис. з особи.

За оперативною інформацією, його послугами скористалися майже два десятки громадян. Наразі їх особи встановлено, щодо них буде окремо прийнято рішення відповідними правоохоронними органами.

Співробітники СБУ задокументували факт одержання завдатку – $1500. Після цього ділка затримали у Києві при передачі повного пакету підроблених документів.

У ході обшуків за місцем фактичного проживання правоохоронці вилучили:

готові до збуту підробки;

комп’ютерне обладнання та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ у Кіровоградській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.
Нагадаємо, колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов'язаних.

Як ми писали, на Львівщині затримали експоліцейського, який за $3 тисячі переправляв чоловіків через кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 30 Липня 2022 11:36
поліз поперед контори відчайдух.
Ваван Показати IP 30 Липня 2022 12:32
Заробив чувак майже 70 штук. На рівному місці, особо не напрягаючись
Іван до Ваван Показати IP 30 Липня 2022 13:30
ваван, у тебе в кожному слові граматична помилка. Особо - особливо, напрягаючись - напружуючись, особо - особливо. І так далі. Ти, бидлото, в школу хоч би пару рочків ходило?
Анонім до Іван Показати IP 30 Липня 2022 15:25
Чому в тебе стільки ненависті? Тебе в дитинстві обіжали? На себе подивися, не рочків - а років, не ходило - а ходив! Баран ти!
Анонім Показати IP 30 Липня 2022 15:11
тут у нас через 'шлях' купа 'волонтерів' втікла,а ще купа таких же 'волонтерів' їздить туди- сюди - заробляє бабло,то на обміні валют,то авто привозили,а тепер торгуюють різним барахлом - в систему на виїзд вносять виключно 'своїх'. Той погуляйко хоч щось вміє контролювати ? чи він з гупалом є патріотами свого карману?
Макар до Анонім Показати IP 30 Липня 2022 17:53
Слухай не розкхзуй байки ОДА жорстко контролює ШЛЯХ якщо якесь дурнувате і найдеться, що поїде за гуманітаркою а насправді чкурне то це радше виняток ніж система в сімї як кажуть не без урода.... а кошмарити кордон це улюблена справа наших силовиків, так пане ПРОКУРОРЕ...? як почалася війна і в 14р. і активна фаза зараз всі наче принишкли а зараз, що митник, що прокурор відчули "голод" :( Прокуроре якщо хтось їхав за кордон і з гуманітаркою (яку часто купують ЗА СВОЇ ГРОШІ!!! ) привіз якогось телевізора, телеффона чи машину але разом з тим привіз і гуманітарну допомогу подякувати цій людині потрібно а не робити те, що Ви зараз робите .... подивіться які обєми вантажів зараз йдуть після вашої "допомоги"... подякуйте краще тим людям вони тратять свій час свої кошти своє здоровя а ви в кондиційованих кабінетах і певно від премій не відмовляєтесь... не вбережете Ви так державу не вбережете!!!
Анонім до Макар Показати IP 30 Липня 2022 21:50
Знаю, що виїхало і не повернулося немало через 'шлях'. Знаю особисто людей,які шастають по-блату виключно заради свого карману і ніяку гуманітарку взагалі не везуть. Так, що не треба ля-ля, мені гидко на це дивитися, коли одні вмирають, а для інших війна- чудова ситуація для особистої наживи. За 8 років війни держава повинна сама налагодити забезпечення армії, а цим волонтерством прикривається багато покидьків.
Андрій до Анонім Показати IP 30 Липня 2022 23:02
А я знаю людей в яких хворі родичі і які як і до війни їздили купувати медикаменти за кордон бо там на відміну від нашої безолігархічної країни ціна дешевша... і зараз це єдиний шанс тому не потрібно тріпатись головне щоб людина приїхала!!! і взагалі заборона виїзду це як мінімум ....
Анонім до Андрій Показати IP 31 Липня 2022 16:26
За ліками можуть і жінки з'їздити. Якось несправедливо виходить для 'своїх' - головне,щоб повернувся, а для всіх інших виїзд заборонено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus