USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ затримала вербувальника сепаратистів з Дніпропетровська

4 Листопада 2014 14:18
Служба безпеки України затримала громадянина України, який за завданням російських спецслужб пропагував сепаратизм, сприяв бойовикам у підготовці терактів на території Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

Так, силовики встановили, що в липні поточного року 33-річний мешканець Дніпропетровська виїхав до окупованого Криму, де був завербований представниками російських спецслужб.

«Від ФСБ він отримав першочергове завдання – приєднатись до діяльності «ДНР» та «ЛНР» і готувати диверсії у регіоні. Зловмисник повинен був поширювати матеріали, що містили публічні заклики до порушення територіальної цілісності України. Йому було обіцяно 1000 доларів США щомісяця», - розповіли в СБУ.

Після повернення до Дніпропетровська зловмисник розпочав підпільну діяльність щодо створення злочинноїгрупи. Через соціальні мережі він добирав місцевих мешканців в ролі, так званих, "ополченців", які у подальшому мали брати участь у збройних нападах на підрозділи Нацгвардії та Збройних Сил України.

Згідно з інформацією СБУ, у помешканні затриманого вилучили дві гранати та виявили комп’ютерну техніку, яку він використовував для антиукраїнської пропаганди та онлайн зв’язку з координаторами з Росії, велику кількість примірників газети «Новоросія».
Наразі розпочали кримінальне провадження за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та статтею 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, його взяли під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus