USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ пропонує чиновникам декларувати свої витрати

4 Березня 2010 15:03
Начальник СБУ у Волинській області Віктор Адрейчук на нараді в облдержадміністрації розповів чиновникам, як краще боротися з корупцією в державних органах влади.
На його думку, варто внести зміни у деякі нормативно-правові акти, які регулюють діяльність чиновників.
«Потрібно внести зміни у законодавство, які зобов’язали би держслужбовців декларувати не лише доходи, а й видатки. Варто спростити порядок отримання погоджень і дозволів. Можливо, варто видавати дозволи у деяких випадках через Інтернет. Тоді громадяни менше будуть безпосередньо контактувати з чиновниками», - каже Віктор Андрейчук.
Він вважає, що коли будуть внесені такі зміни, то хабарництво серед держслужбовців зменшиться.
Крім того, керівник обласного СБУ запропонував змінити порядок призначення суддів і додати  спецслужбам обов’язків.
«Варто скасувати довічне призначення суддів. А спецпідрозділам надати право порушувати кримінальні справи відносно чиновників», - запропонував Андрейчук.
Більш того, відповідно до пропозиції начальника обласного управління СБУ, депутатів, які скоїли злочини, слід притягувати до відповідальності у загальному порядку.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
іва Показати IP 4 Березня 2010 15:21
пане Андрейчук вам не місце у СБУ вам треба йти до Верховновної Ради з такими пропозиціями. А СБУ очолить людина яка буде займатися проблемами СБУ а не демагогією. А то у нас завжди так що Прокуратура робить роботу-митниці, митниця-міліції а СБУ тепер виконує функції податкової. Займайтесь своєю роботою панове.
Майор Показати IP 5 Березня 2010 08:35
От який молодець законотворець пан-генерал. До пропозицій Андрійчука, треба подати до Верховної ради закон, про ліквідацію відділів СБУ у прикордонних районах (Любомлі, Ратно, Шацьку) бо вони не ловлять шпигунів, а займаються тільки контрабандою і взятками. І переважна частина зібраного бобла піднімається по вертикалі. За Кушнірука забули? Були б щасливі, якби тільки він такий один. Все продовжується, нічого не змінилося. Нехай скаже скільки за призначення у Нововолинську заплатили.
Лідія Показати IP 5 Березня 2010 10:06
Хоч одна Людина розумно мислить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus