USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Журналісти мають декларувати свої витрати, – депутат ПР

12 Квітня 2011 16:57
Журналісти повинні в обов'язковому порядку декларувати свої витрати.
З такою заявою в ефірі телеканалу «Донбас» виступила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко. Про це пише Український тиждень.
«Якщо журналісти нас судять і якщо журналісти мають особливий статус, а у нас в державі мало професій, які мають особливий статус, якісь привілеї, якісь пільги щодо виконання своїх обов'язків... Всі знають, що у нас є закон про інформацію, всі знають, що у нас є закон про журналістську діяльність і ряд інших законодавчих норм, які дають виняткові права», - зазначила Бондаренко.
«Так от, я можу сказати так: у жодній країні світу, ні в одній правовій системі ніколи немає такого дисбалансу, щоб були тільки виняткові права без накладення виняткової відповідальності. У даному випадку журналістів доведеться зрівняти з чиновниками та правоохоронцями... У даному випадку це хрест загальний», – вважає вона.
На думку Бондаренко, права, які мають журналісти, повинні бути врівноважені обов'язками.
«Я не розумію позиції, коли деякі журналісти ставлять себе у статус священної корови, якій можна все і при цьому вони ні за що не відповідають. У даному випадку все-таки хотілося б звернути увагу на те, що будь-яка професія має ваги – ліві й праві. Зліва лежать права, праворуч – відповідальність», – заявилаБондаренко.
При цьому депутат зазначила, що їй відомі випадки корупції у середовищі журналістів. «На жаль, така проблема є. Я не можу сказати, як деякі мої колеги, що абсолютно всі беруть хабарі, абсолютно всі займаються «джинсою» і абсолютно всі живуть неправедно», – заявила вона.
На думку депутата, замовні статті у вітчизняних ЗМІ є справжньою корупцією. «Слово таке ласкаве для корупції придумали – «джинса», – обурилася вона.
Нагадаємо, раніше радник президента Ганна Герман заявила, що у Польщі журналісти заповнюють декларацію про видатки, як і політики. Тому, за її словами, потрібно запровадити такий досвід в Україні. Водночас, журналісти польських ЗМІ заявляють, що не заповнюють так звані «майнові» декларації, як і політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus