USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Секс-скандал в ДБР могли організувати блогери: учасниця зізналась, що їй обіцяли гроші

29 Листопада 2018 20:35
У четвер, 28 листопада, стало відомо, що силовики затримали політтехнолога Володимира Петрова, підозрюваного в організації гучного секс-скандалу за участю заступника начальника Департаменту захисту економіки Нацполіціі Олександра Варченко і студентки Наталії Бурейко.

Страна зустрілася з Наталією Бурейко, щоб дізнатися: як же все відбувалося насправді, чи знає вона Володимира Петрова і як вона стала жертвою Tinder-скандалу з чиновником.

Наталя Бурейко (Н.Б.): - Другого листопада я зі своїм хлопцем Ігором поїхали до друзів на квартиру до Вадима і Влада. Ми сиділи в приємній компанії. Потім Влад мене запитав, чи є у мене знайомі ... Взагалі, мовляв, треба знайти дівчинку з дійсним членством на "Фейсбуці". Я подумала, що у мене таких знайомих немає. Він шукав сам, але в результаті не зміг знайти.
А потім каже мені: "Так, може, ти?" Я спочатку сумнівалася, сумнівалася ... А потім вже, так як він нікого не знайшов, я говорю: "Ну добре, давай буду я". Запитала: "А що з цією сторінкою буде?" Він відповів: "Там опублікують один пост. Його потім видалять. І ти знову зможеш користуватися своєю сторінкою і все буде добре". Думаю, ну ладно. Він сказав, що ще й за це гроші платять. Повинні були півтори тисячі гривень заплатити. В кінцевому підсумку, я, звичайно, грошей не отримала. Ми ж домовилися, що я дам йому пароль. Шостого листопада він уже ввечері мені нагадує: "Ти ж передаси пароль?" Я пишу йому пароль і кажу, щоб перевірив, чи правильний він. Каже, що перевірив і передає. Я ще раз запитала, чи все буде нормально. Він сказав, що все буде добре, що головою ручається.

У мене прив'язка FB-акаунта до телефону. На наступний день (7 листопада - прим.ред.) ми сидимо з Ігором в кімнаті і приходить повідомлення, що "ваш допис поширено" (пост почали поширювати у соціальній мережі - прим.ред.). Я ж розумію, що вже щось виклали з моєї сторінки. При цьому Влад мені написав, щоб я не заходила туди взагалі, як мінімум тиждень. Заходжу з Ігоря телефону, щоб подивитися, що там у мене твориться. Бачу пост, що там якісь погрози, нібито листування в моєму "Тіндері", хоча у мене навіть акаунта там немає. Я відразу в паніці пишу Владу, мовляв, що це за пост? Хотіла, щоб пояснив. Він написав, що не знає, зараз зайде в інтернет і подивиться. Пообіцяв, що довідається. Незабаром відповів, що все добре, але завтра потрібно буде написати заяву, а пост повисить пару днів і його видалять. Думаю, ну ладно, коли головою ручається...

Страна: - А заяву про що і куди?

Н.Б. .: - І ще деталь. Був другий пост, де Влад попросив мене сфотографуватися з листком з посиланням на мій акаунт для підтвердження, що це моя сторінка. Я зробила цей знімок. Коли виклали другий пост, я була під гуртожитком зі своєю одногрупницею і їй тоді вже дзвонили журналісти, вже все роздувалося в коментарях. У мене телефон розривався від повідомлень, дзвінків в месенджер, всі писали, але я ж не могла прочитати.

Хоча було видно, що з моєї сторінки переписуються, тому що вискакували перші слова пропозицій. Сиджу я з одногрупницею і їй подзвонили журналісти з телеканалу 1 + 1, які шукали Наталю Бурейко. Я їй показую, що ти мене не знаєш. Вона відповіла, що у неї немає контактних даних.

Потім в гуртожитку мені сказали, що дзвонили на вахту. Я всіх заспокоювала, що все добре. Ніяких журналістів і ЗМІ не буде. Поки ми стояли під гуртожитком, подруга каже: "Йдуть люди з камерами!" Я втекла, бо розуміла, що це за мною. Ігор з Вадимом були неподалік, викликали таксі, і ми поїхали до них додому. Я була в паніці і сльозах, але там в квартирі був Влад, який мене заспокоїв, але наполягав, щоб завтра буде написано заяву і все буде нормально. Якщо чесно, то я навіть не надала значення тому, що ми там писали. Я ту ніч всю не спала. Під заспокійливими була. Вранці ми писали, я навіть не з першого разу його змогла написати.

Страна: - До Генеральної прокуратури?

Н.Б. .: - Так, в Генпрокуратуру. Там в заяві вказувалося, що я ніби пишу його на цю людину (Олександра Варченко - прим.ред.), З яким у мене велося листування. Що він мені погрожував. Влад говорив, що на цю заяву прийде відмова і все забудеться. З горем навпіл написала я цю заяву. Її треба було відвезти в проміжку з 10 до 11 ранку.

Страна: - А тебе не здивувало, то, що ти поняття не маєш - хто такий Варченко. Не знаєш цю людину і пишеш заяву про те, що він тобі погрожував.

Н.Б. .: - Влад же мені сказав, що заяву потрібно для того, щоб все закінчилося. Мовляв, на нього прийде відмова. І я не надавала значення тому, що я там пишу. Не спала, заспокійливі ... Але ми написали і поїхали в прокуратуру. Ігор побіг в аптеку за таблетками. А Влад з Вадимом пішли зі мною в прокуратуру, де Влад сказав, що треба сфотографувати все для звітності. Ми сфотографувалися біля входу з табличкою і як я кидаю цю заяву в ящик.

Ми викликали таксі, хотіли заїхати в гуртожиток за речами, але Ігор, який зв'язувався з моєї одногрупницею, дізнався, що і в гуртожитку, і в універі повно журналістів, і ми туди не поїхали. Приїхали на квартиру до Вадиму. І Ігор згадав, що ми в заяві написали цю адресу, тому що ми ж хотіли, щоб сюди прийшла відмова. Було вирішено, що нам там не можна перебувати, тому що мало хто туди приїде.

У підсумку, ми поїхали до одного Максима, але без Влада, так як йому треба було з кимось зустрітися. Це було восьмого листопада ввечері. Ігор вже теж панікував і зв'язався з Іллею, який, як я зрозуміла був замовником і передавав, що нам треба робити. Я його не бачила ніколи, і сама особисто з ним не знайома. Просто в розмові вони говорили "Ілюха", але в телефоні у Влада він був записаний якимись цифрами. І коли Ігор почав з Іллею листуватися, він попросив перейменувати його на цифри, також просив зустрічі, щоб знищити мій телефон і коробку від нього. Я зателефонувала мамі і попросила спалити ту коробку. Мама була в паніці, але знищила коробку.

Ігор з Іллею зустрілися ввечері восьмого листопада, щоб передати мій телефон. До речі, Ілля мені купив новий, набагато кращий телефон, новіший. Там в "Телеграмі" (месенджер Telegram) вже було повідомлення з чіткими інструкціями, що робити далі. Ми ж збиралися в правоохоронні органи. Там було написано, що мені говорити: я повинна була підтверджувати, що все це правда, що мені погрожували, що я сама листувалася з цією людиною. Якщо я піду в відмову, то буде гірше. Ілля повідомив, що обриває кінці, мовляв, вийдемо на зв'язок пізніше. Ми подумали, що він вирішив нас кинути і зникнути.

Вранці зателефонувала моя подруга Аня з общаги і сказала, що там поліція. Вона їм передала телефон Ігоря і адреса, де ми, щоб вони забрали нас і ми дали свідчення. Ми поїхали в СБУ давати показання. Але я розгубилася, спочатку говорила, що так, це правда. Але по "Тіндеру" взагалі не могла відповісти, я не знаю, як там все влаштовано. Я зрозуміла, що це безглуздо, і я даю неправдиві свідчення. Я розповіла як все було насправді. Скинула камінь з плечей.

Правоохоронці мені, Вадиму і Ігорю знімають житло. Ми під охороною.

Страна: - Сьогодні затримали політтехнолога Володимира Петрова. Тобі це ім'я про щось говорить?

Н.Б. .: - Такого взагалі не знаю. Не знайома з такою людиною.

Страна: - Може бути, він пов'язаний з Іллею?

Н.Б. .: Поняття не маю. Я з Іллею ніколи не бачилася. Тільки в розмові чула, що його звуть Ілля.

Страна: - І з родиною Варченка ти теж ніколи не зустрічалася?

Н.Б. .: - Ні, не зустрічалася. Тільки фотографію бачила його. Не телефонувала, нічого.

Страна: - Це ти написала пост, де просиш у нього вибачення?

Н.Б. .: - Пости в "Фейсбуці" взагалі ніякі не писала. Мені ж сказали не заходити туди. Мій телефон був вимкнений від дня, коли опублікований перший пост. У мене не було доступу до інтернету.

Страна: - Ти вважаєш, що твоя сторінка зламана?

Н.Б. .: - Так. До речі, пости видалили і хотіли видалити сторінку. При цьому видалити сторінку у них не вийшло. Ілля написав, що походу мене зламали і надіслав скрін, що туди вони не можуть зайти.

Страна нагадує хронологію секс-скандалу за участю громадянського чоловіка заступниці голови Держбюро розслідувань, яке називають українським ФБР, Ольги Варченко.

Затримання в справі про секс-скандал

Затриманим виявився відомий київський політтехнолог Володимир Петров. Адвокат Юрій Іващенко не розкривав деталей, але зазначив, що справою займається військова прокуратура, а у Володимира Петрова будинку проводять обшук.
Володимир Петров - відомий політтехнолог, блоргер і телеведучий. Став відомий за своїм "Люмпен-шоу". Зараз веде шоу "Ісландія". Його доставили в будівлю Головної військової прокуратури в Києві, яке веде цю кримінальну справу.

Також силовики обшукують квартиру журналіста і блогера Василя Крутчака. Про це Страні стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах. Також, за нашими даними, обшуки йдуть ще у одного українського топ-блогера – Олександра Барабошка ("Круса").

Як все починалося

7 листопада студентка КПІ Наталія Бурейко звинуватила чоловіка Ольги Варченко Олександра Варченко в сексуальних домаганнях і погрози. Студентка хіміко-технологічного факультету написала пост в Facebook, в якому повідомила, що нібито під час листування в соціальній мережі Tinder чоловік переконував її зустрітися з ним для інтимних відносин. А в разі відмови погрожував помститися дівчині і облити її кислотою, так само, як облили недавно померлу активістку з Херсона Катерину Гандзюк.

Також Бурейко написала, що її знайомий в Tinder пише їй смс-повідомлення з інформацією про неї і її родичів, а потім і зовсім надіслав букет і коробку з відрубаними курячими лапками.
Пост зі звинуваченнями, скріншотами листування і фото посилки дівчина виклала на своїй сторінці в соціальній мережі. І, незважаючи на те, що в друзях у неї були всього три сотні осіб, пост набув ефекту бомби. Його масово почали обговорювати користувачі соцмереж, включаючи журналістів і так званих ломів - блогерів зі значним числом підписників.

Пізніше на сторінці Бурейко з'явилося оновлення. У новому посланні вона сфотографувалася з аркушем паперу, на якому роздрукована адреса її сторінки в Facebook. А також прикріпила скріншот повідомлень з вимогами видалити її перший пост по "темі Варченко". Головний посил другого послання зі сторінки студентки - пости публікує саме вона, доказом чого виступає її селфі. У повідомленні також містився посил, що історія далека від розв'язки, і буде продовження.

"Я буду інформувати про кожен крок і спробах на мене впливати, тому що інакше не бачу способів захистити себе. Дякую, що є небайдужі люди. Дякую сім'ї і друзям", - говорилося в повідомленні.
Відповідь Варченка

Олександр Варченко спростував звинувачення, назвавши те, що відбувається інформаційною атакою, пов'язаною з персоною його дружини. Ось що він написав з цього приводу: "7 листопада я і моя сім'я зазнала жахливої ​​інформаційної атаки. Прокоментую ключові моменти. Я, Олександр Варченко, ніколи не був знайомий і не вів ніяких листувань ні в яких месенджерах з Наталією Бурейко. Не виключаю, що хакерами був створений акаунт з використанням моїх фотографій і з нього велася ця провокаційна листування з Наталею Бурейко ... Я готовий дати вичерпні свідчення правоохоронним органам за фактом цієї провокації, про що мною зроблено відповідну заяву. Я люблю свою сім’ю і не дозволю нікому використовувати моє ім'я в цілях підлих провокацій".
Заява в прокуратуру

На наступний день після публікації скандального поста Наталя заявила про те, що трапилося, в прокуратуру Києва. Про це вона також написала в Facebook. Весь цей час дівчина не виходила на зв'язок з журналістами.

"Журналісти розповіли мені, що Варченко це глава УБОЗ часів Януковича. При цьому по телебаченню почали розповідати, що я пропала. Також моїх родичів залякують тим, що відкрито кримінальну справу за неправдиві свідчення, нібито про це заявив якийсь депутат ... Хто б мене не переслідував, поліція це чи ні, я дуже прошу залишити мене в спокої. Всі факти я виклала в заяві. Мені неприємні ці переслідування, а особливо моїм родичам. Я дівчина, а не терорист", - написала Бурейко.

До пост були прикріплені її фото на тлі будівлі прокуратури Києва. А також знімки її звернення з вимогами розібратися, хто такий насправді "Олександр Варченко" з соцмережі, який загрожує їй.
Заяву прийняли, порушили справу про погрози вбивством (ч.1 ст.129 КК України). З'ясувалося, що здійснювати процесуальне керівництво в розслідуванні справи за заявою від імені Наталії Бурейко, буде військова прокуратура.

Вибачення перед Варченко

Але вже ввечері 8 листопада на своїй сторінці в Facebook студентка виклала пост з вибаченнями перед Варченко і його сім'єю, в якому повідомляла, що помилилася і що зі сторінки Олександра з нею листувалися "російські хакери". Наведемо його повністю:

"Мені дуже соромно. Я, Бурейко Наталя, написала публікацію про погрози з боку Олександра Варченко в соціальній мережі Facebook, не розібравшись в ситуації. Я хотіла захистити себе, але завдала своїми діями шкоду іншим людям. Я не мала на те реальних підстав і будь-якого морального права. Я не мала ніяких підстав вважати, що мені погрожував саме Олександр Варченко, а не хтось інший.

Я стала жертвою цинічної провокації проти Олександра і його дружини. Я допускаю, що акаунт був створений хакерами з Росії для дискредитації чиновників Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

Я приношу свої вибачення Олександру Варченко і членам його сім'ї. Олександр Варченко і його цивільна дружина є порядними людьми.

Мені дуже соромно, що я стала жертвою шахраїв і мимоволі взяла участь у цій брудній інформаційної кампанії.

Прохання журналістам не турбувати більше мене, мою сім'ю, або сім'ю Олександра. Залиште цю тему в спокої. Подальших коментарів не буде".
Бурейко зникла

Пізніше з'ясувалося, що дівчина після скандалу так і не з'явилася в університеті, не пояснюючи причин, і її оголосили в розшук. "Нам нічого не залишалося як звернутися в поліцію з проханням оголосити її в розшук", - розповів Страні професор Ігор Астрелін, декан хіміко-технологічного факультету київського політеху (КПІ).

У рідному населеному пункті дівчини, Чаплинці Херсонської області, Страні повідомили, що, швидше за все, сім'я в курсі, куди зникла дівчина. І що вона могла кудись поїхати зі своїм вітчимом Сергієм.

А в поліції Києва повідомили, що ніяких заяв про зникнення Наталії Бурейко ні від батьків, ні від друзів не надходило. При цьому визнали, що було звернення від деканату факультету, де навчається дівчина, але це була не заява, а лист.

Підґрунтя скандалу

Секс-скандал почався якраз у той момент, коли зовнішня конкурсна комісія вирішувала подальшу долю 27 так і не призначених Трубою керівників ключових підрозділів ДБР, а в Окружному адмінсуді розглядався позов про його попадання під люстрацію.

Ось як описує Ольга Варченко момент, коли вона дізналася про "секс-історію": "Вчора прямо на засіданні конкурсної комісії ДБР мені прислали пост цієї дівчини. Коли я відкрила, була шокована... Чоловік звернувся з рапортом, щоб провели службове розслідування цієї ситуації. Сподіваюся, що буде заведено кримінальне провадження і це питання буде розслідуване до кінця. Якщо погрози цій дівчині реальні, її треба захистити, а покидька знайти. Але я впевнена, що це не мій чоловік".

Варченко допустила що скандал може бути організований її опонентами і пов'язаний з питаннями формування Держбюро. І додала, що "є люди, яким вигідно, щоб ДБР так і не запрацювало", які намагаються зіштовхнути лобами Трубу і його заступників.
З іншого боку, як уже писала Страна, відносини між Варченко і Трубою вкрай напружені. Тому, природно, що тінь підозри в цьому скандалі в першу чергу падає на голову ДБР. А точніше - на ті сили, які за ним можуть стояти.

"Труба не є самостійною фігурою. Він за час з моменту свого призначення поміняв кілька господарів. Саме вони і замовили секс-скандал проти Варченко. Подивимося, чи вдасться на них вийти в процесі розслідування цієї справи", - заявило Страні джерело в правоохоронних структурах.

У той же час, поки невідома позиція самого Володимира Петрова. Раніше він повідомляв в соцмережах про стеження біля свого будинку. І пов'язав це з підготовкою передачі про корупцію в БПП і Народному фронті. Не виключено, що і його сьогоднішнє затримання він і його захист також буде пов'язувати не з секс-скандалом, а з його професійною діяльністю і з викриттям корупційних схем.

"Сьогодні ввечері в #школакоррупції посміємося з Яценюка, який на незрозуміло яких правах їздив інспектувати «Стіну» свого імені зі своїм міністром-однопартійцем, - написав Петров. - Розповімо про депутатів Паламарчука з БПП і Бухарева з БЮТ за землею, яких в Криму стежить один і той же чоловік, помічник кримського Аксьонова та обговоримо мільярдний фонд президента.

В якості анонсу програми - відео зняте камерою біля мого будинку. Милі, незнайомі хлопці цікавляться, що у мене за парканом. Хочу звернутися до цих хлопців, які, сподіваюся, читають мене: Хлопці, якщо ви з криміналу - проходьте далі, воно вам не потрібно, повірте. А якщо ви менти з ордером, то вам в цьому будинку не раді, але чекають не перший рік кожен день. Охорону бити непотрібно, собак не ображайте, просто постукайте в хвіртку, я відкрию і шукайте, що вам там потрібно шукати".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 29 Листопада 2018 23:19
ТП на 100%, купила-бы себе мозги на эти 1500 гривень....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus