USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селяни Ківерцівщини обурені закриттям поштових відділень

7 Вересня 2018 08:00
Мешканці села Одеради Ківерцівського району залишаться без зв’язку із зовнішнім світом, якщо у селі зникне відділення пошти.

Про це повідомляється на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

У селі Одеради Покащівської селищної ради проживає близько 600 мешканців. Наразі тут функціонує ФАП і пошта, проте і її хочуть закрити. Вже понад два місяці це питання для селян найпроблемніше.

«Поштове відділення для людей, пенсіонерів, багатодітних сімей, люди не мають змоги їхати до району, щоб щось оплатити», - розповідає Богдан Чекеренда, сільський голова с. Покащів.

Місцеві мешканці обурені, адже у сільської ради хочуть відібрати останнє. Просили допомоги селяни у народного депутата України Ірини Констанкевич, яка приїхала із робочим візитом на свій виборчий округ.

«В планах обласного управління поштового зв’язку скорочувати поштові відділення, зокрема і в Ківерцівському районі. Тому ми хотіли послухати місцевих мешканців, з'ясувати наскільки це для них важливо», - зауважила нардеп.

Ірина Констанкевич пообіцяла підготувати депутатські запити з проханням не закривати такі необхідні людям поштові відділення.

Без уваги не залишили і одерадівський ФАП, якому, як і більшості фельдшерсько-акушерських пунктів у маленьких селах не вистачає фінансування, тому за допомогою доводиться звертатися до благодійників.

«Завдяки підтримці фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося замінити вхідні двері до ФАПУ, сьогодні фід фонду отримали необхідне медичне обладнанрня», - розповідає завідуюча одерадівським ФАПом Валентина Басюк.

До слова, на ФАПі працює лише двоє людей а викликів щодня більше десяти, відтак медпрацівникам доводиться у будь-яку погоду їздити до хворих на велосипеді. Маленьких сіл з такими проблемами як в Одерадах по всій Волині чимало, а благодійний фонд Ігоря Палиці й надалі допомагає тим, хто цього потребує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 7 Вересня 2018 11:05
Не має чого обурюватись, це вам не совок який утримував плановозбиткові підприємства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus