USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Співпраця Фонду «Тільки разом» із громадою Любешівщини: перші результати

20 Липня 2016 17:16
У Любешівському районі представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» відкрилося одним із перших. Упродовж двох місяців його керівник спілкувався із громадами сіл цього району, ознайомлював їх з напрямками роботи Фонду, дізнавався потреби самих громад, розповідав про можливі шляхи співпраці. І ця робота вже принесла перші результати.

Нещодавно у селі Залізниця громада спільно з Фондом звели меморіал слави пам’яті Небесної сотні та загиблим в АТО, встановили дитячий ігровий майданчик, та зорганізували свято – День села.
«Ви святкуєте свій ювілей – 365 років. Саме стільки є днів у році. І, напевно символічно, що ваш ювілей збігся з повним річним циклом, який свідчить про глибоку історію, традиції, народження нового покоління у цьому селі», – зазначила заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.

Жителі села Залізниця, що у Любешівському районі, дружно, з вірою у майбутнє пишуть нову сторінку у своїй історії. Свято села організували спільно із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», в рамках програми розвитку ініціативних територіальних громад. Святкову атмосферу створювали музичні колективи району та місцеві талановиті жителі.
Село досить велике. Попри складну ситуацію в українських селах, Залізниця продовжує розбудовуватися. Якщо у деяких селах постає питання про закриття навчальних закладів через низьку народжуваність, то у Залізниці такої проблеми нема – тут дуже багато дітей, як у школах, так і в дитсадках. Однак громаду турбувала типова проблема для сільської місцевості – відсутність місця, де б їхні чада могли в безпеці побавитися.
«Ми дослідили ситуацію, подивились на місце – дійсно, село велике, багато багатодітних сімей, а дитячого майданчика немає. В рамках програми «Розвиток територіальних громад в селі була створена ініціативна група «Сонечко», – розповів керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Любешівському районі Сергій Неймарк.
Дитячий майданчик в Залізниці – один із перших прикладів спільної праці громади і Фонду. Селяни своєю активністю довели, що майданчик потрібен їхнім дітям. 20 відсотків від вартості об’єкту внесла громада.


Радості дітвори немає меж. Тут завжди є маленькі відвідувачі, навіть дітки із сусідніх сіл бавляться на нових гірках та гойдалках. Незабаром такі майданчики постануть ще в кількох селах Любешівщини. Сергій Неймарк, керівник місцевого представництва, втішений, що люди активно пропонують проекти розвитку своїх сіл і, не чекаючи чиєїсь милості, самі долучаються до праці, шукають кошти, контролюють здійснення спільних ідей. І це – лише початок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus