USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Село на Волині хоче приєднатися до Горохівської ОТГ, а не до Мар’янівської

14 Листопада 2017 19:00
Через юридичну неможливість села вийти зі складу сільради виникла суперечка щодо утворення об’єднаних територіальних громад у Горохівському районі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 14 листопада.

Представники громади села Сільце Горохівського району звернулися до депутатів Волиньради.

Жителі села, що наразі входить до складу Цегівської сільської ради, виступають проти входження до складу Мар’янівської ОТГ. Мотивують це тим, що село не має прямого сполучення з селищем Мар’янівка, на відміну від решти трьох сіл Цегівської сільради – Борочиче, Широкого та Цегова.

Сільце має сполучення з Гороховом, розташоване за 7 кілометрів по трасі від нього, тож бажає приєднатися до Горохівської ОТГ. Зі слів представників сільської громади, жоден із жителів Сільця не працює у Мар’янівці, відстань до якої становить 16 кілометрів, натомість діти з села навчаються в Горохівських школах, займаються у Горохівському Будинку школяра, спортивній школі.

На запитання голови комісії Анатолія Вітіва про те, чи одне село може вийти зі складу сільської ради, заступник голови ОДА Сергій Кошарук відповів, що мінімальною одиницею щодо вступу чи виходу з ОТГ є сільська рада. Анатолій Вітів зауважив, що інтереси села все ж потрібно враховувати. Підтримати жителів села, яке розташоване на трасі Луцьк-Львів поблизу Горохова, закликав також заступник голови облради Роман Карпюк.
Оскільки наразі законодавчого механізму вирішення питання немає, селяни хочуть, аби проблему розглянули на рівні області та на рівні держави, адже подібні випадки можуть бути також в інших регіонах. Отже, вони просять внести відповідні зміни до законодавства, що дадуть можливість врахувати інтереси жителів села Сільце.

Як зауважив Сергій Кошарук, існує декілька шляхів виходу з ситуації - внесення змін до складу Цегівської сільради, що належить до компетенції Верховної Ради, або ж переконування Цегівської сільради у повному складі приєднатися до Горохівської ОТГ. Інший варіант – внесення парламентом змін до закону «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

Члени комісії пропонували підготувати звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
той хто треба Показати IP 14 Листопада 2017 19:09
Микола тримайся. То тільки початок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus