USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Семеро дітей у 30 років: як на Волині живе багатодітна сім’я. Відео

29 Травня 2022 07:00
Сім’я Клімковських найбільша в селі Рачин колишнього Горохівського району. В одному будинку проживають батьки, дідусь і семеро дітей.

П’ятеро дітей із родини відвідують школу. Старші діти активно допомагають батькам у господарстві, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Осінню я завжди кликала когось на допомогу, наприклад, аби викопати картоплю. Але вже торік ми справилися самостійно. Трактор вигорав і вони хутенько як ті бджоли вилетіли і позбирали всю картоплю. Мої діти вже так підросли», – розповідає багатодітна матір Наталія.

Окрім дітей, вона опікується своїм незрячим батьком.

«Я теж із багатодітної сім’ї. Усіх нас дев’ятеро. Брат зараз служить в армії, другий – на війні», – говорить жінка.

Найкраща помічниця мами – найстарша донька Дарина. У свої 13 років вона доїть корову, допомагає на городі й привчає до праці менших братів і сестер.
«На обід я варю 10-літрову каструлю борщу чи супу, а щоб поснідати – кашу чи картоплю у 6-літровій каструлі. Ввечері – чай із канапками. Діти кажуть, що на ніч багато їсти не можна», – розповідає про сімейний раціон Наталія Клімковська.

Через запровадження дистанційного навчання в родини виникла проблема, адже в сім’ї – лише один смартфон, а вчитися онлайн потрібно п’ятьом учням одразу.

Читати ще: У селі на Волині – проти закриття школи і дитсадка. Відео

«Провели інтернет, бо діти вчаться. Хоча в нас тільки один телефон. Немає комп’ютера. Не вистачає в нас коштів на все це. Головне – щоб було здоров’я. Бо як заслабнуть, то дуже тяжко… Теля продали, аби посадити город. Отакий у нас дохід», – зазначає багатодітна жінка.

Її чоловік, щоби прогодувати сім’ю, їздить на заробітки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Ира Показати IP 29 Травня 2022 08:11
Ну, и чем тут гордиться?? Дети- это прекрасно, но они должны иметь ДЕТСТВО, а не пахать с малолетства с утра до ночи- это задача родителей. К труду приучать, естественно, это нормально, но рожать столько, а потом жаловаться, что не хватает средств и рабочих рук, чтоб обслужить все это хозяйство, поэтому дети пашут?! Что видят эти дети хорошего в жизни???
Хрен собачий до Ира Показати IP 29 Травня 2022 09:48
Не суди...і судима не будеш...У кожного своє бачення світу і своє щастя...
ABC до Хрен собачий Показати IP 29 Травня 2022 15:17
Через таке "бачення світу" батьками, їх діти тепер не бачать у житті нічого крім роботи. Можливо батькам потрібно було у свій час розвиватися і розширювати світогляд, а не починати дітей клепати?
Мама, бабуся, педіат Показати IP 29 Травня 2022 09:09
Народжувати треба стільки діток, аби давати раду їм!
CoBa до Мама, бабуся, педіат Показати IP 29 Травня 2022 10:57
А чим ця сім'я тобі не вгодила? Це ж не алкоголіки які народжують заради грошей. Честь і хвала цій мамі, дякуючи таким як вона ми як держава залишаємося на разі білою державою без мігрантів.
ABC Показати IP 29 Травня 2022 15:10
Як там в анекдоті було: "Що ви ще вмієте робити?" )))
Ольга Стельмахова Показати IP 29 Травня 2022 15:33
Дитинства немає, та нічого немає. Штунди напевно.
Коля до Ольга Стельмахова Показати IP 29 Травня 2022 16:35
"Штунди" особливо їхні діти, живуть так, що вам так і не снилося. А яке "дитинство" в "нештунд" я знаю. Бачити сварки і п'янки. Ну, в вас свої цінності.
Правда Показати IP 29 Травня 2022 17:46
Я з багатодітної сім'ї і знаю,що то за "щастя".А моя старша сестра ,на плечах якої було купа дітей в 11 років,взагалі"дитинство" згадує як страшний сон.Хочете плодитись- будь-ласка,але народжуйте дітей СОБІ,а не своїм дітям!!!!!!!І стосовно грошей....від них ви теж не відмовляєтесь,так що не зовсім все безкорисливо.
Питання? Показати IP 29 Травня 2022 17:49
А тато де працює?Де блін, цей "кролик" заробляє на таку велику родину?І скільки отримує?Чи все таки,це платники податків повинні їх утримувати?
Кролик до Питання? Показати IP 29 Травня 2022 20:56
IT-спеціаліст. Звісно платники! Хто ж ще?))
Дурник Показати IP 29 Травня 2022 20:45
Як вам не соромно! Ви ж егоїсти, які чомусь вирішують скільки народити-з тенденцією щоб легенько почуватись-безсовісні ви!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus