USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сенат США не підтримав рішення Трампа скасувати санкцій проти Дерипаски

16 Січня 2019 09:57
Сентатори Сполучених Штатів Америки не підтримали ініціативу адміністрації президента Трампа скасувати санкції проти компаній, пов’язаних із російським олігархом Олегом Дерипаскою.

Про це повідомлшяє UA.NEWS.

Йдеться про фірми EN+, «Русал» і «ЄвроСібЕнерго».

Сенат США ухвалив відповідну резолюцію, за яку проголосували 57 сенаторів, а проти – 42. Це показало єдність як республіканців, так і демократів у питанні обмежень щодо РФ, пише The Hill. Зазначається, що голосування продемонструвало недовіру навіть однопартійців Дональда Трампа до його «теплих» заяв щодо Росії.

Як повідомлялося раніше, представники Демократичної партії США, які очолили комітети Конгресу після перемоги на виборах восени 2018 року, вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.

Нагадаємо, Мінфін США у квітні запровадив санкції проти 24 росіян, які, на думку американської влади, мають зв’язки з Володимиром Путіним. У списку опинився Олег Дерипаска і його фірми. У зв’язку з санкціями Дерипаска залишив раду директорів «UC Rusal». Напередодні у відставку було відправлено керівництво компанії. Через американські обмеження олігарху також довелось відмовитись від трьох приватних літаків. Загалом через санкції США найбагатші люди Росії 9 квітня 2018 року, втратили в сукупності 16 мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus