USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Швейцарський банк заморозив російські $5 млрд через санкції США

23 Серпня 2018 07:00
Один з найбільших банків Швейцарії Credit Suisse заморозив приблизно 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів доларів), пов'язаних з Росією, через санкції США.

Зазначається, що раніше банкові належали літаки російського олігарха Олега Дерипаски. Крім того, Credit Suisse надавав гроші російському олігархові Віктору Вексельбер, передає Reuters.

Такі дії швейцарського банку свідчать про страх перед США, які погрожують покаранням за співпрацю з російськими фізичними особами та організаціями, що перебувають під санкціями.

Для російської еліти такі кроки можуть зупинити важливий шлях фінансування, а також закрити безпечну гавань для зберігання мільярдів рублів їхнього багатства, відзначає агентство.

«Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не працювали, щоб забезпечити дотримання санкцій, включаючи дотримання санкцій проти Росії», - сказала прес-секретар банку, водночас не називаючи імен власників, чиї рахунки були заморожені.

Reuters називає Швейцарію одним із найбільших отримувачем коштів із РФ. Зокрема, лише 2017 року туди з Росії було переведено близько 6,2 млрд доларів, що склало 14% загального обсягу російських транскордонних виплат. Привабливість швейцарських банків для росіян пояснюють суворістю дотримання принципу банківської таємниці, політичною стабільністю та близькістю до гірськолижних курортів, де полюбляють відпочивати олігархи з РФ.

За даними російського центробанку, у 2017 році до Швейцарії надійшли близько 6,2 млрд доларів або 14% від загального обсягу російського транскордонного відтоку. Це майже в три рази більше, ніж надійшло в США.

Нагадаємо, 22 серпня стартував перший етап нових американських санкцій проти Росії, які були введені через отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в британському місті Солсбері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Россия Показати IP 23 Серпня 2018 07:09
Не России деньги заморожены а олигархов всяких чиновников деньги заморожены и нам пофиг на них не наши деньги это их ворованые
Й не звизди до Россия Показати IP 23 Серпня 2018 09:13
Это деньги олигархов ... может ты и прав, но только в чем то. Деньги эти первоначально это деньги бюджета паРашии, которые эти олигархов своровали у вас, - так что это все таки ваши деньги ... были когда то, ХАХАХА! Ну и во вторых, ты же вкурсе, что все олигари которые постраждали от США получают компенсации с бюджета ... ХАХАХА, платите снова вы, со своего кармана, с бюджета рфии, с пенсинных и резервных фондов, НО ВСЕ С ВАШИХ КАРМАНОВ!!! ХАХАХА !!!
! до Россия Показати IP 23 Серпня 2018 09:14
А почему сиськандеры и тополя завяли ???
Россия Показати IP 23 Серпня 2018 09:44
Чему вы радуетесь хахакаете У вас такие же воры олигархи как и у нас И с тополями все нормально испытания продолжаются
России Показати IP 23 Серпня 2018 09:52
Или мне пишут те самые воры из верховной рады Вам транши дают и где они эти деньги Что народу их раздали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus