USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сенат США провалив спроби припинити «шатдаун»

25 Січня 2019 07:40
Верхня палата Конгресу США в четвер не спромоглася прийняти двох законопроектів, які могли покласти край тимчасовій зупинці уряду (так званому «шатдауну»), що триває в Сполучених Штатах понад місяць.

Голосування по жодній ініціативі не змогло набрати необхідних 60-ти голосів законодавців, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, в четвер Сенат відхилив ініціативу республіканців, яка передбачала розблокування роботи уряду з одночасним виділенням $5,7 млрд на будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Саме ця ініціатива президента США викликала опір у демократів. Вони наголошують, зокрема, що Трамп спочатку оголошував популістські обіцянки щодо зведення стіни за рахунок Мексики, а тепер намагається це зробити коштом державного бюджету.

Водночас, сенатори прогнозовано не змогли прийняти в четвер ініціативи демократів, які запропонували просто припинити «шатдаун» на кілька тижнів та продовжити переговори з питання стіни без того, щоб тримати в заручниках 800 тис. державних службовців.

Наразі жодна законодавча ініціатива, пов’язана з державним бюджетом США, не може бути ухвалена без потужної двопартійної підтримки, яка потребує мінімум 60 голосів. Нагадаємо, зараз у 100-мандатному Сенаті 53 місця зберігають республіканці, 45 – демократи, ще два голоси мають незалежні законодавці.

Як повідомлялося раніше, поточний шатдаун в США увійшов у трійку найдовших в історії країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus