USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сенат США ухвалив рекордний оборонний бюджет-2023: скільки отримає Україна

16 Грудня 2022 13:04
Американський Сенат 15 грудня схвалив законопроєкт з рекордним оборонним бюджетом на 858 млрд доларів на 2023 рік. Документ направили на підпис президенту Джо Байдену.

Про це пише The Hill, передає ТСН.

Документ передбачає виділення на оборону на 45 млрд доларів більше, ніж передбачав бюджет Байдена, який його адміністрація подавала в офіційному запиті до Конгресу. «Закон про санкціонування національної оборони» (NDAA) прийнятили переважною двопартійною більшістю: 83 голоси «за», а 11 – «проти».

Зазначається, що оборонний бюджет охоплює $817 мільярдів на витрати Міністерства оборони та $30 мільярдів Міністерству енергетики.

Проєкт закону також передбачає військову допомогу іншим країнам. Зокрема, 800 млн доларів призначено для України. Також передбачається, що 6 млрд доларів піде на Європейську ініціативу стримування, яку розпочали 2014-го після анексії РФ Криму.

Також у новому документі зафіксовано продовження заборони співпраці США з агресоркою Росією у військовій сфері на п’ять років. Тепер проєкт повинен підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, двоє американських законодавців, які очолюють незалежну урядову організацію з прав людини, представили резолюцію, яка закликає президента Джо Байдена вивести Росію з Ради Безпеки ООН. У тексті наголошується, що порушення Статуту ООН ставлять під сумнів право Росії на постійне членство у Раді безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 16 Грудня 2022 17:03
ПОТРІБНО ПРИЄДНАТИ УКРАЇНУ ДО США ЯК БАНДЕРШТАТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus