USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Сенат затвердив Помпео на посаді державного секретаря США

26 Квітня 2018 20:58
Верхня палата американського Конгресу більшістю голосів підтримала кандидатуру Майка Помпео на посаді державного секретаря США.

За процедурою, призначення Помпео має бути ще формально підписане президентом, а сам новий глава Держдепу – скласти присягу перед вступом на посаду, повідомляє Укрінформ.

Голосування в Сенаті, як і передбачалося, відбулося в четвер. Помпео, який до цього очолював ЦРУ, підтримали 57 сенаторів (зі 100-мандантої верхньої палати). "Проти" висловилися 42 законодавці. За правилами, для позитивного рішення потрібна проста більшість всіх сенаторів під час голосування.

Очікується, що процедура остаточного затвердження Помпео на чолі Державного департаменту (указом президента США) відбудеться найближчим часом.

Як повідомлялося, Майк Помпео, який до останнього часу очолював ЦРУ, у березні був номінований президентом США на посаду державного секретаря країни на заміну Рексу Тіллерсону. Позаминулого тижня профільний комітет Сенату провів слухання з кандидатом на посаду очільника зовнішньополітичного відомства. Цього понеділка комітет проголосував (11 проти 9) за те, щоб рекомендувати верхній палаті Конгресу затвердити Помпео на посаді державного секретаря США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus