USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Серед луцьких дітей-інвалідів найбільше – із вродженими вадами

7 Липня 2009 16:18
У Луцьку нараховується понад 900 дітей-інвалідів. Про це розповіла під час наради в управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, – повідомляє 7 липня репортер «Волинських Новин».
За словами пані Лєщинської, з 2005-го року зменшилася кількість інвалідностей серед дітей, пов’язаних із травмами при пологах. Найбільше неповносправних дітей у обласному центрі Волині – з вродженими вадами. На другому місці по поширеності – вади нервової системи, зокрема дитячий церебральний параліч.
Загалом у місті станом на 1 січня нараховувалося 898 дітей-інвалідів. За 6 місяців цього року ця кількість зросла на 50 осіб, – констатує лікар. 40 луцьких дітей-інвалідів перебувають у важкому стані, а тому не можуть навчатися. Ще 87 – навчаються вдома.
Оксана Лєщинська розповіла, що діти, які мають інвалідність, оздоровлюються або амбулаторно, або в денному стаціонарі. Крім того, частина таких неповносправних реабілітується у санаторії «Дачний» поблизу Луцька.
Головлікар міської дитячої поліклініки наголосила на необхідності просвітницької роботи серед майбутніх батьків. Начальник управління охорони здоров\'я Луцькради Федір Кошель доручив пані Лєщинській провести з спеціалістами окрему нараду щодо надання медичної допомоги дітям-інвалідам.
На думку посадовця, до реабілітації слід підходити комплексно. Зокрема, варто працювати з громадськими організаціями, а також застосовувати іпотерапію – індивідуальну форму реабілітації, при якій дитина виконує гімнастичні вправи, перебуваючи на коні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus