USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найпоширеніші захворювання, які турбують луцьких дітей

3 Вересня 2015 10:05
У Луцьку є майже 35 тисяч дітей віком до 14 років. Щодня в лікарню приходять 1,5-2 тисячі дітей, фіксують медики й щорічну смертність немовлят.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 3-го серпня.

Головний лікар комунального закладу «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Ліщинська звітувала про стан справ із захворюванням дітей в місті.

«У лікарні щодня приходять 1,5-2 тисячі дітей, аби лікуватися чи пройти профілактику. Загалом, ми обслуговуємо майже 35 тисяч дітей. На обліку у нас є 600 дітей-інвалідів, а в місті таких - 900. У структурі захворюваності дітей віком до 1 року перше місце займають хвороби органів дихання; друге місце – перинатальні стани; третє місце – хвороби шкіри та підшкірної клітковини, четверте місце - хвороби нервової системи.

Серед дітей віком до 14 років за поширеністю на першому місці - хвороби органів дихання, на другому – хвороби ока, на третьому – інфекційні хвороби, на четвертому – хвороби органів травлення. Серед підлітків на друге місце виходять хвороби органів травлення, на третє – ендокринна патологія і хвороби сечо-статевої системи», - доповіла Ліщинська.

З її слів, в обласному центрі є приріст народження, втім, фіксують медики смертність немовлят.

«У нас щорічний природній приріст дітей 2,4. Втім, щороку помирає 1-2 дитини до одного року. За 7 місяців 2015 року у закладі зареєстрована 1 дитина, що померла у віці до 1 року. Причина смерті - синдром Уотерхауза-Фрідеріхсена (блискавична форма менінгококцемії з крововиливом у наднирники). За 2014 рік в закладі зареєстрували 3 дітей, які спостерігалися поліклінікою і померли у віці до 1 року від вроджених вад (причини: раптова смерть грудної дитини, гідроцефалія, бронхолегенева дисплазія)», - інформувала медик.

Щодо вакцинації дітей, то є проблеми із централізованим надходженням вакцин, через що проти дифтерії вакцинували лише 30% дітей. Проти сказу кращий показник – 100%. Пообіцяли і ліпшої вакцинації ніж торік проти туберкульозу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тю Показати IP 3 Вересня 2015 11:06
скоро в школах будуть мед кабінети ві Ігора Петровича, а потім і до медзакладів добереться, буде будувати))) І як то кажуть "Всех вылечат, и меня вылечит, и тебя вылечит")))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus