USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сесії Ковельської райради не було, але першочергові рішення прийнято

7 Серпня 2008 11:06
Запланована на середу, 6 серпня, сесія Ковельської районної ради таки відбулась, але рішення депутати приймали лише ті, які потребують негайного прийняття. Про це 7 серпня повідомляють «Волинські Новини».
 
До цих рішень, за інформацією «Ковельської правди», увійшли зміни до бюджету, включення у перелік прийняття регуляторних актів по змінах ставок єдиного податку та управлінню майном комунальної власності району, делегування повноважень Ковельській міській раді та погодження місця розташування земельного резерву для потреб реконструкції автомобільної дороги Київ – Ковель – Ягодин у межах Старокошарівської сільської ради. Більше питань не розглядалося, бо такою була вимога фракції ВО «Батьківщина»-БЮТ, інакше бютівці пригрозили знову зірвати сесію.
 
Відкриваючи сесійне засідання, голова районної ради Микола Гайдучик повідомив присутніх про те, що у районному керівництві відбулися кадрові зміни: головою райдержадміністрації призначено Валентина Скубу, а Юрій Поліщук уже не є заступником голови районної ради. Микола Гайдучик запросив Валентина Скубу до себе, в президію. Далі слово взяв керівник фракції ВО «Батьківщина»-БЮТ Сергій Повар, який з трибуни озвучив звернення Ковельської районної ради на ім’я Президента України Віктора Ющенка, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та Генерального прокурора Олександра Медведька:
 
«Ми, депутати Ковельської районної ради Волинської області, глибоко стурбовані бездіяльністю органів влади і прокуратури області щодо вжиття заходів по скасуванню розпоряджень Ковельської райдержадміністрації з земельних питань, прийнятих з порушенням чинного законодавства та до посадових осіб, які готовили і погоджували ці розпорядження. Про це було прийнято рішення Ковельської районної ради № 21/7 від 18.04.2008 р., яке направлено голові Волинської ОДА Романюку М.Я. для реагування.
 
 Розпорядженнями РДА було роздано понад 600 гектарів землі, за яку не поступило в бюджет ні копійки. В той же час Дубівською сільською радою (голова Безека П.В.) в 2007 році продано через аукціон на конкурсній основі 10 земельних ділянок загальною площею 1,2 га, за яку поступило коштів до бюджету 604 тисячі гривень. По області продано 36 га землі, за яку поступило до бюджету понад 81 мільйон гривень. Скільки мало поступити коштів до бюджету за 600 гектарів землі, ніхто не рахував – 250 мільйонів гривень чи 400, коли доходи районного бюджету становлять 72,5 мільйонів гривень на 2008 р. при 80 відсотках ротаційності.
 
 Із наданих депутатською тимчасовою контрольною комісією 153 розпоряджень Волинській ОДА і прокуратурі області за чотири місяці скасовано лише 10 розпоряджень Ковельської РДА (розпорядження ОДА № 209 від 12.06.2008 р.).
 
Не скасовані розпорядження про виділення земельних ділянок працівникам прокуратури і райдержадміністрації та їхнім численним родичам, також «потрібним людям» з обласного центру, м. Ковеля і сусідніх районів. Звичайно, не скасовані розпорядження про виділення земельних ділянок у великих розмірах – по 12, 28, 72 та 90 гектарів. Хоча із черги на отримання земельних ділянок у сільських і селищних радах району не отримав жоден селянин. (У Люблинецькій селищній раді черга становить біля 800 чоловік, у Дубівській сільській раді – понад 200.)
 
 Із посадових осіб, винних у прийнятті розпоряджень в порушення чинного законодавства, звільнено лише голову РДА Грищука В.П., над яким в даний час проходить судовий процес. Решта причетних до розпоряджень державних службовців перебувають на своїх посадах.
 
 На численні депутатські звернення від ОДА ідуть формальні відписки, які готує заступник голови ОДА – керівник апарату Максим’як В.Є.
 На підставі вищевикладеного, просимо вжити заходів на прискорення скасування вказаних розпоряджень Ковельської РДА, звільнення із займаних посад державних чиновників, які готували і погоджували дані розпорядження».
 
 За пропозицією депутата фракції ВО «Батьківщина»-БЮТ Віктора Лук’янчука, за прийняття цього звернення депутати голосували поіменно (результати голосування будуть опубліковані в газеті «Вісті Ковельщини»). Більшістю голосів звернення було прийнято.
 
Депутат Ольга Рудик від УНП поцікавилась у голови РДА Валентина Скуби, як він буде співпрацювати із депутатським корпусом районної ради, на що той відповів: «Вся моя діяльність буде полягати у законному руслі. Маєте бажання почути конкретно – прийдіть до мене в кабінет і поговоримо. Ми з депутатським корпусом знайдемо порозуміння, щоб працювати на благо всіх ковельчан».
 Коли депутатами будуть розглянуті решта (кілька десятків) питань порядку денного 22 сесії районної ради, яка призначалася на 25 червня цього року, – наразі невідомо
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 7 Серпня 2008 12:21
Так сесія відбулась чи не відбулась?
з Ковеля Показати IP 8 Серпня 2008 08:40
Так ми й самі не знаємо що то було. Вроді би як сесія пройшла, але питання залишились не розглянуті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus