USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сейм Литви: Саміт у Вільнюсі повинен запросити Україну в НАТО

6 Квітня 2023 16:59
Литовський парламент у четвер одноголосно схвалив резолюцію, у якій міститься пункт про необхідність офіційно запросити Україну приєднатися до НАТО на саміті Альянсу, що пройде у Вільнюсі у липні.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», інформує LRT.

В ухваленому документі сказано, що необхідно запросити Україну «приєднатися до НАТО у ролі держави-члена» на саміті НАТО у Вільнюсі.

При цьому парламентарі підкреслили, що «підписати протоколи про вступ і запустити процес ратифікації потрібно, щойно дозволять умови».

Згідно з резолюцією, яку подали представники різних політичних груп, запрошення України було б стратегічним рішенням НАТО, спрямованим на досягнення миру в Україні та Європі.

У документі також підкреслена необхідність значного посилення передової оборони і стримування в Балтійському регіоні та в усій східній частині НАТО, а також збільшення сухопутних сил Альянсу, які постійно дислокуються в Литві, до рівня бригади.

Резолюція також закріплює прагнення посилити інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону, в тому числі можливості протиповітряної оборони у Литві і в усьому регіоні.

Також документ закріплює прагнення забезпечити готовність приймати війська союзників на території країни.

Литва вперше прийматиме саміт НАТО 11-12 липня. У ньому візьмуть участь близько 40 делегацій з країн-членів і партнерів НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 6 Квітня 2023 17:25
Вибачте, в сраку по раки
Володимир Показати IP 6 Квітня 2023 17:34
Що то, цілий день у Луцьку гуде, гаряча лінія ВОДА мовчить, а Луцька не знає, що це❓

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus