USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахраї лякають лучан неякісною водою

29 Жовтня 2014 14:41
Акції з реклами фільтрів, яка полягає у переконанні людей ставити додаткове спорядження для доочистки води, активно відбуваються у Луцьку. Горе-менеджери стукають до осель лучан та впевнено і нахабно переконують, що нібито вода у будинку не відповідає санітарним нормам. При цьому безстрашність самозванців вражає, адже для того, щоб переконати людину купити фільтр, вони проводять псевдоаналізи питної води, які абсолютно ні про що не говорять. Про це інформують у прес-службі «Луцькводоканалу».

Схожу ситуацію можна оцінювати, як некоректну поведінку підприємців. В такий нечесний спосіб намагаються заробити чималі кошти на своїх послугах та при цьому безпідставно зіпсувати імідж стратегічного підприємства Луцька. Тут діє банальний психологічний вплив на споживача, адже проведення аналізу води – це досить складний процес, який не може не здійснюється без лабораторних умов та кваліфікованих професіоналів, тим більше в квартирі за годину, чи тим більше за кілька хвилин. Звичайно вони надіються на необізнаність лучан в цьому питанні. Таку поведінку горе-продавців головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк назвав «недобросовісною конкуренцією».



З його слів, один із останніх випадків недобросовісної конкуренції трапився у будинку по проспекту Перемоги, 11. Менеджери збуту фільтрів ходили по квартирах лучан та розповідали людям про те, що начебто вода не відповідає санітарно-гігієнічним нормам та містить кишкову паличку. Відповідно ми відразу зреагували на інцидент – спеціалісти хіміко-бактеріологічної лабораторії підприємства відібрали проби в різних квартирах даного будинку.

Як пояснює інженер-лаборант КП «Луцькводоканал» Алла Сокол – для того, щоб виявити колі-форми у воді потрібно не менше 24 годин і обов’язковим є дотримання спеціальної процедури в лабораторних умовах – спочатку вода пропускається через мембранний фільтр, який поміщається на спеціальне поживне середовище в чашці «Петрі», тоді ця чашка стоїть в термостаті при певній стабільній температурі 24 години. І лише після цього ми можемо говорити про наявність чи відсутність кишкової палички у воді!!! Зробивши такий аналіз в лабораторії, ми аргументовано можемо стверджувати - ніяких паличок у водопровідній мережі міста немає! Паралельно таке дослідження провела і міська санепідемстанція – результат на наявність кишкової палички не підтвердився. Окрім цього, провели аналіз води за 15 фізико-хімічними показниками – всі вони відповідають вимогам ДСаНПіН 2.2.4-171-10.

У зв’язку з цим КП «Луцькводоканал» повідомляє, що якість та безпечність питної води у Луцьку знаходиться під жорстким лабораторним контролем атестованої хіміко-бактеріологічної лабораторії нашого підприємства. Щодня здійснюється контроль якості води. Щоденно проводиться аналіз води за 12 показниками ( колірність, каламутність, запах, присмак, водневий показник рh, залишковий вільний хлор, окиснюваність, аміак та іони амонію, нітрати, нітрити, залізо загальний ) та 1 раз на місяць проводиться повний аналіз води за 27 показниками, з якими Ви можете ознайомитись на офіційному сайті підприємства www.vd.lutsk.ua в рубриці «Сторінка споживача» - «Якість води».

Контроль за показниками якості питної води здійснюється перед надходженням у водопровідну мережу (відбираються проби води з насосних станцій Дубнівського, Омелянівського та Гнідавського водозаборів), в самій водопровідній мережі (водорозподільчі колонки, крани) та з артезіанських свердловин. За 9 місяців лабораторія Луцькводоканалу виконала майже 3 тисячі досліджень контролю якості води артезіанських свердловин, насосних водопровідних станцій, контрольних точок мереж водопостачання.

Проведення планового контролю, що проходять у контрольних точках міської мережі водопостачання – це обов’язкова послуга, що входить до складу тарифу та жодним чином не оплачується окремо.

Також Сергій Строк звернув особливу увагу на те, що достовірний аналіз води за різними показниками може здійснити лише атестована лабораторія на проведення вимірювань, що входять до сфери поширення державного метрологічного нагляду, його можуть здійснювати лише кваліфіковані фахівці за наявності відповідних умов, реагентів та обладнання. Саме тому, пропозиції лучанам від різних комерційних структур провести безкоштовно експрес-аналіз водопровідної води у квартирі – ні що інше, як маркетинговий хід для продажу побутових фільтрів.

У випадку, коли споживач має скарги на якість питної води безпосередньо у своїй домівці та звернеться до підприємства з відповідною заявкою (за номером телефоном 28-40-24 або 25-55-55) працівники лабораторії можуть провести забір проб води у Вашій квартирі.

КП "Луцькводоканал" наголошує, що лучани не повинні хвилюватися, адже Водоканал відстежує та постійно контролює показники якості питної води. Нині вона безпечна в епідемічному і радіологічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом та має сприятливі органолептичні властивості. Тож приводу для занепокоєнь про якість водопровідної води немає.

Тому звертаємося до лучан – будьте обачними, не піддавайтеся маніпуляціям аферистів та у випадку, коли невідомі проводять масові зібрання мешканців, нав’язують Вам свої послуги, чи тим більше переконують у зараженні чи забрудненні питної води у Вашій домівці – просимо дзвонити за телефоном 25-55-55. Ми будемо реагувати, щоб на таких зборах були присутні наші працівники, які б дали роз’яснення щодо питань якості питної води у домівках лучан», - запевнив Сергій Строк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2014 15:26
як мене дратують оці ходіння продавців по квартирам! навіть по роботах ходять! дурять людей як можуть, просто психологічна атака!
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2014 15:31
вода в нас може і нормальна, а труби - паршиві. на 40му постійно води нема. так потім з водою куча піску і ржавчини вилітає, постійно крани забиваються, а душ будем скоро в 4 раз міняти.
Аня Показати IP 29 Жовтня 2014 15:35
І чого в цих ворів,началників такі пики нажерті.
Дьодік Показати IP 29 Жовтня 2014 17:00
А де вони беруть такі хвейси?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus