USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Шахтар» розгромно поступився «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів

18 Вересня 2019 23:54
Донецький «Шахтар» не зумів нічого протиставити англійському «Манчестер Сіті» та розгромно поступився у першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів – 0:3.

Матч відбувся 18 вересня на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові.

Перед матчем

Три – саме таку кількість разів поспіль «Манчестер Сіті» та донецький «Шахтар» потрапляли до однієї групи у Ліги чемпіонів. Українські ЗМІ навіть пошили слова коуча «містян» Жузепа Гвардіоли про те, що він вже купив кватиру в Україні.

Незважаючи на поразку в останньому турі чеміпонату, саме англійців вважали фаворитом перед цим матчем. А деякі гравці «Манчестер Сіті»говорили, що вони просто знищать «Шахтар». Якщо дивитись детальніше на чемпіонат Англії, то там команда з Манчестера займає другу сходинку після «Ліверпуля», що не надто її влаштовує.

«Шахтар» же натомість фактично не відчуває проблем в чемпіонаті – сім перемог у семи матчах. Лише в останньому турі боротьбу «гірникам» зуміла нав’язати «Зоря», яка вирішила зіграти в атакувальний футбол, але поступилася – 4:3.

Щодо кадрової ситуації, то в «Шахатаря» у Лізі чемпіонів міг дебютувати Євген Коноплянка, також після жахливого удару в голову від свого партнера Ісмаілі відновився капітан «гірників» Тайсон. «Сіті» мали проблеми у центрі захисту, адже травмованими у них є два центрбеки Стоунс та Ляпорт, тож цілком імовірно було те, що місце в центрі захисту може зайняти ексгравець донецької команди Фернандінью. Цікаво, що місце зліва у захисті «містян» мав зайняти вихованець донеччан та гравець національної збірної України Олександр Зінченко.

Перед матчем обидва тренери обмінювалися компліментами. Якщо іспанський наставник англійців хвалив гравців «Шахтаря» та висловлював повагу український команді, то наставник «гіринків» Луїш Каштру розсипався у компліментах самому ж Жузепу Гвардіолі, називаючи його топ тренером.

Перший тайм

Очікувано на старті матчу м’яч під свій контроль взяли манчестерці, «Шахтар» же намагався діяти на контратаках, втім з часом і донеччани показали, що вони хочуть діяти з позиції сили, початсту контролюючи «кулястого».

Зокрема, на 12 хвилині з-за меж штрафного після зміщення у фірмовому стилі пробивав Марлос, але м’яч пролетів повз ворота. В подальшому команди не стали нагнітати ситуацію на полі, намагаючись діяти позиційно.

Для української команди ніщо не віщувало біди, втім варто було «містянам» включити швидкості, як вони забили: на 24 хвилині з-за меж карного майданчика пробив Гюндоган, влучивши у стійку, після чого м’яч відскочив до Мареза, який розстріляв ворота Пятова – 0:1.

Після забитого голу м’яч під свій контроль знову забрали манчестерці, «гірники» натомість намагалися кілька разів продертися до воріт «Манчестер Сіті», але атакувальних гравців господарів зупиняли захисники англійців.

А на 35 хвилині «Шахтар» створив супермомент: Тайсон з центру поля протягнув м’яч та віддав розрізний пас на Мораеса, який, вийшовши віч-на-віч, влучив у кіпер.

Вже за три хвилини спрацювало всім відоме футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі», і гості подвоїли свою перевагу: Марез змістився з флангу у центр та віддав на забігання Гюндогана – німець поцілив у кут воріт Пятова – 0:2.

Під кінець тайму гості віддали м’яч під контроль «Шахтарю» та діяли на контратаках, одна з яких ледь не закінчилася третім голов у ворота «гірників», проте Де Брюйне не влучив у ворота. Зі свистком також пробивав Стерлінг, але збільшити рахунок не зміг, відтак після першого тайму «Шахтар» поступався «Манчестер Сіті».

Другий тайм

Вже по перерві на поле вийшов Євген Коноплянка, замінивши малопомітного у першого таймі Манора Соломона.

«Манчестер Сіті» продовжив володіти перевагою, однак донеччани мали момент, аби відквитати один гол, проте Мораес не зумів поцілити у ворота після помилки Едерсона, який вийшов за межі власного карного майданчика.

На 53 хвилині англійці відповіли супермоментом: спочатку пробивав Гюндоган, а потім Кривцов після сейву Пятова віддав незрозумілий пас прямо на ноги Стерлінгу, який, на щастя, для господарів, поцілив у стійку.

Через п’ять хвилин той же Гюндоган вирвався на оперативний простір, але П’ятов вкотре врятував свою команду.

А на 76 хвилині Жезус зробив рахунок розгромним, реалізувавши вихід віч-на-віч – 0:3. В останні хвилини матчу «Шахтар» намагався відіграти бодай один гол, але в підсумку рахунок залишився незмінним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
БОС Показати IP 19 Вересня 2019 00:43
Хай ще більше піднімуть плату футболістам, то може перестануть думати як заробити капусту.
Українець Показати IP 19 Вересня 2019 03:16
Яка країна - такий футбол.
володимир Показати IP 19 Вересня 2019 09:33
харків то не львів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus