USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Шахтар» розгромно поступився «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів

23 Жовтня 2018 23:51
Пропустивши два м’ячі у першому таймі та гол у другому, донецький «Шахтар» без своїх лідерів Тайсона та Марлоса розгромно поступився англійському «Манчестер Сіті» у третьому матчі групового етапу Ліги Чемпіонів – 0:3.

Матч відбувся 23 жовтня на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові.

Перед матчем

Після двох стартових нічийних матчів донецький «Шахтар» має зіграти два спарені поєдинки проти фаворита групи англійського «Манчестер Сіті». Першу гру команди повинні були провести на полі донеччан, однак фаворитами все одно вважався «Манчестер Сіті». Проте, варто зазначити, що в «Шахтаря» вже є досвід перемоги над «городянами», адже у минулому сезоні «гірники», обігравши англійців, вибороли право виступати у плей-офф Ліги чемпіонів.

Зі своїми прямими суперниками за друге місце у групі, яке дозволить вийти у плей-офф, «Шахтар» зіграв у результативну нічию по 2:2. Якщо у домашньому матчі проти німецького «Гоффегайма», донеччани змушені були відігруватися, то у поєдинку проти «Ліона» «гірники» мали перевагу в два м’ячі, однак за три хвилини дозволили зрівняти рахунок. Натомість «Манчестер Сіті» програв стартовий матч «Ліону» та, на відміну від «Шахтаря», обіграв «Гоффенгайм».

Щодо внутрішніх чемпіонатів, то в двох останніх матчах «Шахтар» розписав мирову з «Зорею» та на останніх хвилинах вирвав перемогу в «Десни». Своєю чергою, «Манчестер Сіті» не зумів дотиснути «Ліверпуль», зігравши 0:0, та розгромив «Бернлі» 5:0.

Здобуття позитивного результату для донеччан ускладнювалося тим, що у матчі не могли зіграти травмовані Тайсон та Марлос, також під питанням була участь в поєдинку лівого захисника Ісмаілі, котрий приносить чимало користі в атаці. Цікавим є той факт, що за «городян» грають екс-гірники Фернандінью та Олександр Зінченко, який, щоправда, ніколи не виходив за основний склад.

Перед матчем головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека наголошував, що попри втрату основних гравців, схему гри його команда змінювати не буде, а головний наставник англійців Жузеп Гвардіола роздавав компліменти тренеру «гірників» та заявляв, що поки його команда не готова вигравати Лігу Чемпіонів, адже їй не вистачає досвіду.

Перший тайм

На стартових хвилинах гості одразу ж захопили ігрову та територіальну перевагу, зокрема на другій хвилині Сільва пробивав через себе, тож Пятов змушений був переводити м’яч на кутовий. Навіть коли м’яч і потрапляв до когось з гравців «Шахтаря», більше кількох передач донецька команда зв’язати не могла. «Городяни», своєю чергою, були дуже націлені на ворота гірників, постійно створюючи гостроту в штрафному майданчику.

На 14 хвилині П’ятов мусив виручати свою команду після виходу віч-на-віч Жезуса – чимало роботи мав український голкіпер впродовж стартових п’ятнадцяти хвилин. Через п’ять хвилин Стерлінг оббіг Матвієнка та навісив на того ж Жезуса, проте цього разу удар в бразильця не вийшов.

Вже за мить «гірники» організували першу контратаку, однак до удару справа не дійшла – захисники англійців вибили на кутовий, після невдалої подачі якого гравці «Манчестер Сіті» вибігли в швидку атаку, і Марезу не вистачило лише кілька сантиметрів, щоб поцілити у кут воріт. За мить Марез знову мав шанс, аби відкрити рахунок у матчі, і лише зусиллями Ракицького, який вибив м’яч після удару, цього вдалося уникнути.

Зазначимо, що донеччани мали кілька кутових, проте серйозної небезпеки для англійців створити не вдалося.

Гості продовжували створювати моменти, зокрема Сільва поцілив в штангу в одному з епізодів, а добивання Жезуса було невдалим. А на 30 хвилині Сільва, отримавши м’яч після рикошету від когось з захисників, розстріляв ворота П’ятова, втіливши ігрову перевагу в забитий гол – 0:1.

Отримавши перевагу в рахунку, англійці не заспокоювалися та продовжили атакувати. Зокрема після подачі кутового на 35 хвилині Ляпорта залишили без нагляду, а той головою переправив «кулястого» у ворота донеччан – 0:2.

На 40 хвилині «гірники» створили один з нечисленних моментів: Ракицький подав з кутового на Матвієнка, а той головою не зумів влучити у ствір воріт. Відтак, на перерву команди пішли з перевагою «Манчестер Сіті» у два м’ячі.

Другий тайм

По перерві тренери вирішили не вносити корективів у гру, тож другу половину зустрічі розпочали у тих же складах. Вже через три хвилини після старту другої сорокап’ятихвилинки Сільва міг робити рахунок непристойним – захисники донеччан стали на шляху його удару. Чимось нагадували початок другого тайму старт першої половини зустрічі, втім після перерви гірники стали більше контролювали м’яч.

На 57 Мареза залишили одного на дальній штанзі, однак той не зумів поцілити у ворота «гірників». Через три хвилини після подачі Матвієнка пробивав Мораес – чи не перший удар нападника в матчі, однак і той був невдалий.

За півгодини до закінчення основного часу Фонсека провів першу заміну: замість Коваленка на поле вийшов бразилець Алан Патрік. І вже за кілька хвилин Патрік завдав обвідного удару з-за меж штрафної – невдало.

На 70 хвилині Бернарду Сілва, який вийшов на поле хвилиною раніше, довів рахунок до розгромного: «городяни» організували контратаку, під час якої португалець з-за меж штрафної поцілив у самісінький кут воріт української команди – 0:3.

Фернандо на 83 хвилині міг відквитати один м’яч, однак бразилець після подачі Болбата не поцілив у ворота з вбивчої позиції.

Зважаючи на рахунок, в останні хвилини гості заспокоїлися, однак все одно тримали «кулястого» під своїм контролем, проте донецька команда мала ще кілька моментів, аби забити гол престижу. В підсумку, донецький «Шахтар» без своїх лідерів розгромно поступився «Манчестер Сіті» у домашньому матчі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus