USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шахтарі вважають, що влада поставила хрест на Нововолинській шахті №10

31 Травня 2018 17:07
Лише 10 мільйонів гривень цьогоріч виділені на добудову шахти, будівельна готовність якої становить 80% і з якою пов’язували своє майбутнє тисячі сімей у Нововолинську, - повідомляє депутат Волиньради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня.

Депутат Алла Лісова звернулася з запитом до голів облради та ОДА щодо хвилі неспокою, яка виникла у шахтарському місті Нововолинську у зв’язку зі складною ситуацією на волинських шахтах.

Так, до кінця незрозуміло, в якому статусі перебуває шахта №10, яка ще здатна давати якісне вугілля. Зі слів депутата, протистояння на підприємстві – ніщо інше, як боротьба за ласий шматок, що залишився від колишньої досить успішної копальні, яку ніяк не можуть поділити. Її намагаються ввести в експлуатацію вже майже 30 років і слова про це з уст посадовців Алла Лісова називає дешевим піаром напередодні кожних виборів.

Шахтарі, з її слів, кажуть, що за ці роки шахта №10 перетворилася на банк з відмивання грошей. Коли до запуску першої черги залишилося зовсім небагато, будівельна готовність становить понад 80%, чиновники від влади вирішили поставити на ній великий хрест: на її будівництво заклали цього року лише 10 мільйонів гривень, хоча потрібно не менше 600-700 мільйонів.

Алла Лісова повідомила, що Фонд держмайна планує виставити недобудовану шахту на приватизацію. Таким чином, всі надії на те, що ця шахта з запасами у 40 мільйонів тонн вугілля, дасть роботу спеціалістам, звільненим внаслідок закриття відпрацьованих копалень, виявилися марними. Депутат просила посприяти вирішенню долі підприємства та збільшити фінансування шахти №10, з якою кілька тисяч сімей пов’язують своє подальше життя.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Травня 2018 18:06
Начальству виднiше. Треба шахтрям змиритися та шукати нову роботу, може по селах
Гірник Показати IP 31 Травня 2018 18:48
Одна надія на Гузя !
АНАТОЛЬ_ Показати IP 31 Травня 2018 20:08
Гузь тута не причьом. Надiя на тiльки на Бога
Гірник до АНАТОЛЬ Показати IP 31 Травня 2018 22:11
Ну як то Гузь тута ні при чьом ? В Лєнін сказав, шо жить в общєствє і бить свободним от общєства - нільзя ! Тобто - бути депутатом від округу, на території якого є проблємна шахта, і не докласти зусиль для рішення проблєми якось не по людськи !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus