USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шалений бойовий гопак у Луцьку

24 Серпня 2015 17:56
Маленькі лучани продемонстрували неабияку витримку та стійкість до болю та довели, що козацьому роду таки немає переводу.

24 серпня у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся виступ вихованців школи бойового гопака «Герць», - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Сьогодні Бойовий Гопак виходить за межі звичайних уявлень про вид спорту чи бойове мистецтво. Бойовий Гопак — це потужний молодіжний рух, що захоплює і об'єднує українців в усьому світі, незалежно від суспільного стану чи рівня достатку, належності до політичних партій чи віросповідання.

Тренер школи Роман Ковальчук підкреслив, що сьогодні дуже важливо пам’ятати свої традиції, бойове мистецтво наших пращурів – козаків, та історію зокрема. «Волинь – край козацький і Волинь є прабатьківщиною бойового гопака», - додав наставник гопаківців. Також він зазначив, що саме зараз проводиться набір у групи для вивчення цього мистецтва бою – запрошуються усі охочі хлопчаки та дівчата.

Всі учні школи, окрім техніки двобою, вивчають українські національні традиції та обряди, опановують мистецтво співу і танцю, гри на музичних інструментах.

Вихованці школи демонстрували неабиякі вміння та риси, які притаманні справжнім козакам. Стійкість до болю, вміння тримати удар, швидка реакція, точність рухів – все це викликало шалені оплески у глядачів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus