USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Змагалися майже 200 учасників: у Луцьку – козацький турнір. Фото

23 Січня 2023 08:08
В обласному центрі Волині відбувся козацький турнір із рукопашу гопак «Шлях до перемоги». До участі долучилися 175 учасників різного віку, наймолодшим із яких усього чотири роки.

Організатором змагань став спортивний клуб козацьких бойових мистецтв «Герць», за підтримки Департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, ТОВ «Sladograd» та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Окрім представників Волинської області, у турнірі взяли участь учні спортшколи «Роксоланія» із Рівного. Як зазначають організатори, охочих було значно більше. Спортсмени змагалися в трьох номінаціях.

«Однією з номінації була «Боротьба навхрест» – коли без прийомів, лише за допомогою м’язів рук, потрібно покласти суперника на лопатки. Колись козаки так визначали, хто із них найсильніший. Також це «Тан-двобій» під музичний супровід, де учасники демонструють різноманітні трюки. І, звісно, «Двобій». У молодших він відбувався з певними обмеженнями, а на старших учасників чекали серйоні поєдинки», – розповідає керівник СК «Герць» Роман Ковальчук.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода привітала всіх присутніх із Днем Соборності України та подякувала військовим, завдяки яким є можливість проводити подібні заходи.

«У День Соборності України відбувається чудове дійство – козацькі змагання з рукопашу гопак. Фонд Ігоря Палиці залюбки долучається до таких ініціатив, адже козацтво – це частина нашої історії. Ці спортивні змагання розповідають про козаків, про їх традиції, які важливо зберігати. Надзвичайно приємно, що велика кількість дітей бере участь у турнірі та відвідує секції бойових мистецтв», – наголосила очільниця Фонду.
Усі учасники та учасниці отримали пам’ятні медалі й дипломи. А велика коробка солодощів від партнерів ще більш підняла настрій дітям. Також Роман Ковальчук передав диплом із подякою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримку в організації спортивних змагань та інших благодійних ініціатив.
Відзначимо, що перед нагородження юні спортсмени потужно виконали українську народну пісню «Чорними хмарами вкрита руїна». У ній йдеться про те, що потрібно до останнього захищати свою Вітчизну.
«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, багато спортсменів організовано стали на захист України. Спорт – це передусім здоров’я, самоорганізація і підвищення сили нації. Тому важливо підтримувати спортивний напрям, зокрема вкладаючи зусилля в розвиток дітей. У юних спортсменів не повинно бути перерв у тренувальному чи змагальному процесах, адже це негативно впливає на їхню фізичну форму. Ми докладаємо максимум зусиль, аби наші діти стали сильними та здоровими, щоби потім було кому розвивати державу», – підсумувала Катерина Шкльода.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus