USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Шансів вижити майже не було: подробиці загибелі дівчини в Луцьку, яку вбило струмом від мобільника

25 Січня 2022 12:18
21-річна дівчина, яка загинула від удару струму в Луцьку, купалася у ванні з увімкненим у зарядний пристрій телефоном. Медики, які прибули на місце, намагалися її реанімувати, однак безрезультатно.

Трагедія сталася в квартирі, яку винаймали троє дівчат. Ввечері дві з них помітили, що їхня подруга довго не виходить з ванної кімнати. Коли зайшли всередину – побачили, що вона непритомна, йдеться у сюжеті ТСН.

Поряд із загиблою у воді лежав телефон, який саме заряджався. Дівчата витягли подругу і почали кликати на допомогу.

Медики швидкої намагалися реанімувати дівчину, але безрезультатно.

«Зі слів керівника бригади, також було наявне на руці пошкодження, тобто опік», – розповів завідувач центральної оперативної диспетчерської швидкої Станіслав Лінік.

Невідомо, скільки часу загибла перебувала у воді під дією струму. У таких випадках реанімаційні заходи важливі у перші хвилини.
«Навряд чи були шанси вижити в цієї дівчини. Смертельне ураження електричним струмом – деколи ще називається паралічем серця», – каже завідувач відділення кардіології Волинської обласної клінічної лікарні Сергій Саламатін.

У поліції смерть дівчини кваліфікують як нещасний випадок.

«Причиною смерті стало ураження електрострумом. Це підтвердили і висновки судово-медичної експертизи», – зазначила речниця поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Загибла Богуслава була єдиною донькою у батьків. Дівчата, які жили з нею у квартирі, після трагедії з будинку виїхали.

За словами фахівців, від самого телефона, який падає у воду, небезпеки немає. А от якщо він увімкнений у зарядний пристрій – тоді наслідки можуть бути плачевні. Надто, якщо ґаджет чи дріт пошкоджені.

«З найбільшою ймовірністю можу сказати, що причиною загибелі людини стала несправність зарядного пристрою, а саме можливість попадання напруги 220 вольт на тіло людини», – зазначив директор з охорони праці та навколишнього середовища ПРАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.

Зарядний пристрій міг бути не лише пошкоджений. Загроза є й від дешевих підробок – кажуть майстри з ремонту телефонів.

«Зарядка може передати плюс, а вода в нас служить мінусом, може бути ураження струмом. Але це може зробити лише неякісна зарядка. Якісна зарядка такого зробити не може», – пояснює майстер з ремонту мобільних телефонів Дмитро.

Крім того, ймовірність ураження електричним струмом у вологій ванній кімнаті значно вища, ніж в інших приміщеннях.

«Не беріть до рук побутові прилади, включені в мережу – плойки, фени, коли ви, ваше тіло ще є мокрими», – радить Володимир Перчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Народна прокуратура Показати IP 25 Січня 2022 12:36
Фізику в школі потрібно вчити. І основи безпеки життєдіяльності. А не в Тік-Токах і Інстраграмах фотки тістечок та манікюрів виставляти
123 до Народна прокуратура Показати IP 25 Січня 2022 14:12
Фізика каже що 5 вольт не може вбити, ОБЖ за фени, плойки, подовжувачі в ванній кімнаті каже, а за телефонні зарядки не чув. На відео видно пральну машину біля ванни, від неї більше шансів отримати ураження струмом. Надіюсь експерти пояснять ситуацію, надіюсь провели експертне дослідження зарядки, правильно каже В. Перчук « можливість попадання напруги 220 вольт на тіло людини»,
В'ячеслав до 123 Показати IP 25 Січня 2022 14:34
Ось можете подивитись по темі: https://www.youtube.com/watch?v=dEt5NTeF6YY&t=300s
Анонім до 123 Показати IP 25 Січня 2022 15:20
Все, що дає різницю потенціалів, є смертельно небезпечним.
Шанс був Показати IP 25 Січня 2022 13:02
Мобільний телефон вітчизняного виробника!
В'ячеслав Показати IP 25 Січня 2022 14:14
Мораль історії така: не користуйтесь телефоном в ванні, якщо він підключений до зарядки, особливо дешевої китайської зарядки, а краще взагалі не ставити на зарядку в ванні. Без зарядки в ванні небезпека існує лише для телефона, з зарядкою - є ризик для життя. Кого цікавить технічна інформація і аналіз теми, можете подивитись думку експерта: https://www.youtube.com/watch?v=dEt5NTeF6YY&t=300s
василь Показати IP 26 Січня 2022 16:15
можливо використовувався електробойлер для нагріву води, і ванна не була заземлена. Хоча якби ванна була заземлена , то навіть короткочасне попадання фази у воду призвело б до вимкнення елетроенергії в квартирі , якщо правлильно змонтовані відповідні захисти в ел. щиту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus