USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шацький ансамбль «Молодички» взяв участь у міжнародному фестивалі пісні і танцю

16 Квітня 2017 21:52
Народний ансамбль «Молодички» Шацького міського будинку культури нещодавно представляв Україну на Міжнародному фестивалі пісні і танцю «Весняна казка у Празі», який відбувся у столиці Чехії, повідомляє Район. Шацьк.

У перший день фестивалю йшов дощ, але це не завадило яскравому виступу «Молодичок» під відкритим небом на Староміській площі європейської столиці. Колоритні костюми учасниць, популярні українські народні та естрадні пісні у їхньому виконанні викликали шквал оплесків у глядачів, серед яких було багато українців, що проживають у Чехії. Підсилили враження від виступу «Молодичок» їхній вихід на сцену із національними прапорцями, з патріотичними словами: «Вас вітає Україна!».

На другий день виступу колоритного ансамблю глядачі вже чекали з нетерпінням і співали разом з ними.

Учасники і керівник ансамблю Ніна Вирович отримали міжнародні дипломи за участь у фестивалі та розвиток мистецтва, а також нові можливості для співробітництва. На площі, де відбувався фестиваль, діяв пасхальний ярмарок, радували око яскраві великодні декорації.

Також співачки із Шацька побачили неймовірної краси європейське місто, познайомилися і поспілкувалися з багатьма талановитими людьми та розширили коло своїх прихильників. Нагородою для учасників співочого колективу за активну творчу діяльність, відданість пісенному мистецтву, за достойне представлення України на міжнародному рівні стала екскурсійна поїздка у місто Дрезден (Німеччина).

"«Молодички» із Шацька стали для нас приємним відкриттям. Талановиті, дуже позитивні люди, патріотично налаштовані – їхні виступи якнайкраще розповіли європейцям про співочу вдачу українців і популяризували Україну на міжнародному заході. Ми чудово провели час разом, аплодували їхнім виступам, захоплювалися, підспівували. Не знаючи мови, «Молодички» легко спілкувалися з учасниками з інших країн, даруючи всім гарний настрій. Організатори фестивалю задоволені, що віднайшли на Поліссі такий чудовий колектив і хочуть продовжити з ними співпрацювати", - розповіла представник організаторів фестивалю «Весняна казка у Празі» в Україні Ірина Войтюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus