USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Ще одна країна Європи визнала Голодомор геноцидом українського народу

14 Червня 2023 11:59
Палата депутатів Люксембургу ухвалила резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Текст ухваленої резолюції про визнання Голодомору в Україні геноцидом на сайті парламенту Люксембургу наразі не наводиться.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав історичне рішення люксембурзьких депутатів.

«Цей крок вшановує мільйони жертв та відновлює історичну справедливість. Міжнародне визнання Голодомору геноцидом продовжує зростати», – написав він у Twitter.

Читати ще: Країни світу визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Чому це важливо

Загалом Голодомор геноцидом українського народу вже визнали парламенти майже трьох десятків країн світу, зокрема і в Європі.

Протягом весни до такого кроку вдалися нижня палата парламенту Бельгії, парламент Ісландії та верхня палата французького парламенту, а також парламент Словенії і Британії. Окрім того, таку резолюцію ухвалили Європарламент, Бундестаг, Сенат Чехії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іра Показати IP 14 Червня 2023 15:07
Визнали сам факт геноциду через 90 років! Цікаво, коли буде визнання геноциду українців 2014-2023 років. Напевно років через сто чи двісті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus