USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Що думають лучани про подарунки вчителям

1 Жовтня 2017 09:00
В Україні 1 жовтня відзначатиметься День працівників освіти. Цього дня школярі дарують своїм вчителям квіти та щирі привітання, влаштовують святкові концерти. Батьки дякують мудрим наставникам за їх нелегку працю та терплячість і теж дарують... але не завжди квіти.

Тож напередодні свята ІА "Конкурент" поцікавилось у лучан, як потрібно вітати учителів та чи доречно дарувати подарунки.

НАТАЛІЯ
Вважаю, що вітати вчителів потрібно. Квіти, цукерки… Головне, щоб подарунок був щирим, від душі. Ми теж дарували вчителям подарунки, і це нікого не зіпсувало. Нам же також приємно отримувати подарунки, правда? А зарплата у вчителя в Україні – ви ж і самі знаєте…

НАТАЛІЯ І ЛІЛЯ
Ми не проти подарунків вчителям. І не тільки вчителям. Що дарувати? Хто на що спроможний.

ОЛЕНА
Я ставлюсь негативно до подарунків вчителям, викладачам. Я вважаю, що вчитель робить свою роботу, відповідно отримує за це заробітну платню. А подарунки – це щось із розряду хабарів, і тому вважаю, що вони не потрібні абсолютно.

КАТЕРИНА ІВАНІВНА
Вчитель заслуговує не тільки на вітання, а на велику повагу, пошану, любов. Я вважаю, що поганого нічого немає. Я проти усіляких подарунків, але вітати потрібно обов'язково.

ІРИНА

Учні і батьки це роблять по бажанню. Подарунки, думаю, не треба, а квіти ми завжди дарували

ЛУЧАНКА
Достатньо привітати квітами. Квіти, цукерки чи шоколадку. Дорогих подарунків не потрібно дарувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вчителька Показати IP 1 Жовтня 2017 09:40
Щиро вдячна "Волинським новинам" за привітання. Більш вдалого часу для ...надцятого обмусолення теми ви знайти не змогли
К.лучанин Показати IP 1 Жовтня 2017 13:13
Коли вже українці перестануть давати ці ХАБАРНІ ДАРУНКИ? ВІТАТИ , безперечно треба, це знак поваги та шанування праці вчителя. До сих пір у класах збирають гроші на ці ХАБАРНІ ДАРУНКИ, очевидно, вчителям це подобається і це ФАКТ. Чому ВЧИТЕЛЬ мовчить і не відмовляється від цих дарунків? Це означає що він на такому побутовому рівні підтримує корупцію і дає учням змалку зрозуміти, що всі в УКРАЇНІ продажні і вчитель також. Я знаю достеменно, що в інших країнах ( Італія, США, Німеччина, Чехія і багато інш.) це не принято,це ознака ДУРНОГО ТОНУ. На 1вересня у нас все школі завалено квітами які потім викидають. Скажіть мені, будь ласка, люди добрі навіщо перти стільки квітів у школу? Я поцікавився цим у родички, яка живе в Італії.Вона відповіла , що там такого НЕМА, там не принято. Вчителів там називають МАЕСТРО. Оце і все звертання учня. Але вчителів ПОВАЖАЮТЬ. КОЛИ МИ ПЕРЕСТАНЕМО ДАВАТИ ХАБАРІ НА ВСІХ РІВНЯХ ЖИТТЯ, КЛОТ ПЕРЕСТАНЕМО БУТИ ДИКУНАМИ?
Я до К.лучанин Показати IP 1 Жовтня 2017 16:54
А самі напевно тільки і чекаєте привітань з професійним святом, днем ангела, днем туризму і т.д! І не дай боже хтось забуде привітати! А ще краще , щоб коньячок хтось поставив!
Петро до К.лучанин Показати IP 1 Жовтня 2017 20:50
"Збирають" вчителі, чи самі батьки є ініціаторами? Може варто почати з себе? Щоб не було питань і звинувачень - вчителів в родичам нема. Невдячна професія, з малою зарплатою і пенсію, але з гумовими нервами і безправним покаранням, та здичавілими батьками дітей які винуватять у всьому поганому тільки школу. Збір на "подарунок" - як приклад "виховання"!
К.лучанин до ПЕТРА Показати IP 2 Жовтня 2017 12:26
Шановий, ви очевидно не зовсім в темі бо пишете , що на ум "взбрело" . В школі в кожному класі є батькіський комітет- це декілька осіб, який і здебільшого ііціює отакі збори. Це я Вам розкрив СЕКРЕТ ПОЛІШИНЕЛЯ. Оцей комітет порахував гроші на ДАРУНОК на весь клас і на кожного учня окремо( вийшло по 100грн. на учня, а в класі 30учнів. Здали гроші лише 15 батьків. За інших доплачували тіж самі батьки.) Це я вам наводжу свіжий правдивий приклад. При чому тут "варто починати з себе" ? Школа чий заклад? ДЕРЖАВНИЙ! Зарплату вчителям хто платить( я не кажу про рівень з/п)? ДЕРЖАВА! НЕ КАЖІТЬ ,якщо не розумієте, що професія ВЧИТЕЛЯ невдячна !!!! ПОДЯКА вчителю повертається у житті!!! Я хочу ,щоб ВЧИТЕЛІ мали ВИСОКУ ЗАРПЛАТУ - щоб не побиралися потім! Але ,погодьтеся також із тим, що ВЧИТЕЛІ також різняться поміж себе і своїм відношенням до учнів і бажаням їх навчати. Це видно із навчального процесу у школі. Ситуація ускладнюється також і тим , що в нас населення бідно живе і переважна кількість батьків просто немають грошей на утримання дітей-учнів, на їжу , на одяг. Не говорячи про те, що дитина повинна поза школою ще мати заняття (яке знову ж таки платне!) у інших гуртках, школах , інакше вона не реалізує себе у подальшому житті!!! Що їй може тоді світити у житті у українських реаліях : безвіз у ЄВРОПУ на рабську працю, на збирання урожаю десь у ПОЛЬЩІ? І ще одне , про виховання. Діти ,навіть у молодших класах бачать і розуміють "цінність" отих дарунків для вчителів. Це що , не впливає на дітей змалку! Ви хочете щоб суспільство в нас було здорове і не було КОРУПЦІЇ, то не треба робити цього УСІМ і ВЧИТЕЛЯМ також!
мама до К.луч до К.лучанин до ПЕТРА Показати IP 3 Жовтня 2017 11:43
Ту Ви вірно все написали . Але Тема "Вітання учителів "- тут іде мова саме про професійне свято. ( ане просто про "жертвопіднесення") все залежить від більшості в класі , а також від бажання когось особисто привітати свого вчителя ( чи вчителів). Це залежить від бажання і достатку. АЛЕ ВІТАТИ ВЧИТЕЛІВ ТРЕБА. !!!Є крім матеріального й інші вітання, які вчителеві приємно чути , бачити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus