USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Що думають волиняни про подорожчання вартості виготовлення паспортів

2 Листопада 2022 15:52
З 1 листопада в Україні зросла вартість виготовлення паспортів громадянина України у вигляді ID-картки та паспортів для виїзду за кордон.

Про це Суспільному розповіла речниця управління державної міграційної служби Волині Наталія Левчук.

З її слів, з 1 листопада діє Постанова Кабміну, відповідно до якої не терміновий паспорт у вигляді ІD-картки замість 372 гривень вартує 450, терміновий здорожчав на 300 гривень і тепер його ціна 820.

Зміни також торкнулися закордонних паспортів. На сьогодні вартість виготовлення документа у терміновому порядку, а це 10 робочих днів, буде вартувати 1 490 гривень, не терміновий порядок, до 20 робочих днів, – 856 гривень.

Попередня вартість уих документів була в терміновому порядку – 1085 гривень і в нетерміновому порядку – 733 гривні.
«Подорожчання зумовлене тим, що зросла вартість самих бланків на такі документи, а також піднялася вартість адмінпослуг, оскільки ця адмінпослуга у сфері міграції не переглядалася Кабінетом Міністрів ще з 2019 року», – каже Наталія Левчук.
Із сином та донькою до Міграційної служби прийшла Віра Шаповал. Жінка розповіла, що замовляє одразу три паспорти для виїзду за кордон – собі та обом дітям, яким 13 та 16 років. Про здорожчання жінка каже, що воно є щодня і не лише на паспорти.
Зі слів речниці управління державної міграційної служби Волині, великих черг у відділеннях їхньої служби немає. Документи виготовляють згідно з заявленими термінами, без затримок, як це було на початку воєнного стану. Понад 12 тисяч біометричних документів оформили мешканці та гості Волині упродовж жовтня. Військовослужбовців обслуговують без черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 2 Листопада 2022 16:58
ХВІСТ І ЛАПИ ОСЬ ВАШ ПАСПОРТ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus