USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93

Що нового пропонує ПриватБанк волинянам

9 Березня 2017 18:30
Кредити для малого та середнього бізнесу, агро-кредити, розрахунок у транспорті й ЦНАПі картками. ПриватБанк продовжує робити життя волинян простішим, зручнішим та надійнішим.

Банк високої довіри

19 березня 2017 року ПриватБанк святкуватиме своє 25-річчя. За цей час банк уже встиг завоювати довіру своїх клієнтів. Директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко розповідає: лише торік до бюджету установа перерахувала 6, 365 млрд грн податків та зборів.

«ПриватБанк насьогодні - це 22 млн рахунків, 40% депозитів банківської системи. Банк насьогодні обслуговує близько 60% зарплатних проектів. Тобто ми маємо справу з серцевиною банківської системи в країні», - наголошує Юрій Войтенко.

На балансі ПриватБанку на Волині - близько 130 тис. зарплатних карт бюджетних і комерційних організацій та 19 тис. студентських карт. Це говорить про високу довіру і держави, і підприємців області. Важливо, що зняття готівки з карток безплатне не лише в мережі банкоматів ПриватБанку, а в усіх без винятку банкоматах України.
Крім того, більше 10 млн клієнтів користуються електронним банком Приват24, а 5,5 млн використовують мобільний додаток Privat24. Тож у 2017 році онлайн-банкінг стане одним із пріоритетних напрямків ІТ-стратегії ПриватБанку. Він отримає новий дизайн і нові функції, й стане базою для розвитку загальнонаціональних і регіональних цифрових сервісів.

Юрій Войтенко зазначив: роботу банку вдалося стабілізувати вже до кінця січня, і люди продовжили класти гроші на депозитні рахунки. До слова, за результатами тендеру, саме в ПриватБанку Луцька міська рада розмістила свій депозит.

Фізичні особи можуть оформити вклад тепер доволі зручно: за лічені хвилини, не виходячи з дому чи офісу в інтернет-банку Приват24, безплатному мобільному додатку «Мої вклади» (можна здійснювати всі операції за вкладами) або ж на сайті банку.

З початку року - поетапне зниження ставок по депозитах фізичних осіб. Зараз по гривні 16,8%, долар 6%, євро 5%.

Країна успішного бізнесу

Торік у ПриватБанку запустили програму кредитування «КУБ» (Країна Успішного Бізнесу). Її головне завдання – створити до кінця 2018 року мільйон робочих місць. Ця програма передбачає співпрацю з місцевими бюджетами: в обласному бюджеті уже закладено кошти на відшкодування відсотків.

Як розповіла перший заступник директора Північно-Західного РУ ПриватБанку Ірина Момотюк, в Україні вже видали позик на 600 млн грн для більш ніж п’яти тисяч бізнес-проектів. На Волині прокредитували близько 300 таких проектів малого бізнесу. Для отримання цього кредиту потрібно подати заявку, відтак проект оцінюють на попередні ризики. Позичальники сплачуватимуть позику рівними частинами згідно з графіком.
Оскільки на Волині є актуальним питання підтримки аграрного бізнесу, особливо малих фермерських господарств, то для них підготували спеціальні пропозиції. Зокрема, для представників мікробізнесу аграрного сектору, малим фермерам пропонують узяти кредит на 12 місяців від 50 тис. до 500 тис. грн, для середнього і великого бізнесу – понад 500 тис. під 2% на місяць. Ці кредити видають без застави, під поруку власника бізнесу. Передбачено, що аграрії перші шість місяців сплачуватимуть лише відсотки (кредитні канікули), адже, враховуючи сезонність, прибуток такі підприємці отримують не одразу, а після збору врожаю. Останні шість місяців позичальники сплачують борг з відсотками рівними частинами.

«Виникла ідея створити на Волині продукт для аграріїв, зокрема, для дрібного фермера, який нікому досі не був цікавий. Тому я дуже пишаюся, що у нас з’явився цей продукт, уже кілька проектів профінансували. Ці позичальники змогли закрити свої питання і вчасно взялися за весняно-польові роботи. Вони зрозуміли, що їм є на що опиратися», – розповідає Ірина Момотюк.
Крім того, таким клієнтам пропонують придбати сільгосптехніку за програмою лізингу: сума кредиту може сягати від 300 тис. до 30 млн грн на п’ять років за умови поруки. Передбачено аванс у розмірі від 20%, ставка – 24%+1% одноразово.

Процедура наступна: клієнт обирає техніку в постачальника, сплачує аванс за неї в банк, фінустанова, своєю чергою, купує техніку й передає за схемою лізингу клієнту, держава або постачальник компенсує частину відсоткової ставки банку.

ПриватБанк також пропонує послугу «ПриватМаркет»: платформу, де представники бізнесу можуть знайти собі партнерів та постачальників.

Картка «Універсальна»: нові можливості

Однією з візиток ПриватБанку є картка «Універсальна», якою кожен клієнт може розраховуватися в торгово-сервісній мережі, накопичувати на ній кошти, користуватися кредитним лімітом (його планують збільшити до 50 тис. грн), а партнери надають знижки в розмірі 1-20 %, розповіла заступник директора Північно-Західного РУ ПриватБанку Наталія Костюшок.
Віднедавна всі робочі місця у ЦНАПі Луцька обладнано POS-терміналами. Тож тепер сплатити за адмінпослуги можна банківською картою, не відходячи від адміністратора.
Ще одна новинка, яка чекає на лучан, – можливість розрахунку картками у громадському транспорті, зокрема, в тролейбусах. Нагадаємо: скоро тролейбуси обладнають валідаторами, і на першому етапі квитки видаватимуть кондуктори. А згодом лучани зможуть самі розраховуватися через валідатор за допомогою банківських карток.

Зі слів Юрія Войтенка, спершу цю послугу надаватимуть пільговикам: за допомогою карти для виплат вони фіксуватимуть свій проїзд, отримавши нульовий квиток. Згодом карткою зможуть розраховуватися всі пасажири.
«Наше завдання – зробити так, щоб було комфортно всім громадянам. Ми підключили команду хед-офісу, і з оператором, який надає послуги, знайшли шлях, як упровадити цей інструмент. Він діятиме так, щоб за допомогою звичайної карти для виплат, на яку лучани отримують пенсію чи соцвиплати, валідатор фіксував проїзд. Наступним кроком стане те, щоб можна було карткою сплатити повну вартість проїзду. Ми маємо технології, які дозволяють це впровадити і зробити Луцьк флагманом у цьому питанні», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клієнт Показати IP 9 Березня 2017 18:47
Добре розвинута мережа гарне було обслуговуваня.Головне щоб нестало таким як в ощад.Зараз боюсь щоб не засвітились карткові рахунки а це великий мінус
?? Показати IP 9 Березня 2017 23:08
До слова, за результатами тендеру, саме в ПриватБанку Луцька міська рада розмістила свій депозит. Члени громади мають знати сумму дипозиту і прибуток на нього. Яка кількість гривнів? Під який %?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus