USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що обіцяє зробити на посаді потенційний п’ятий заступник мера

21 Грудня 2015 17:02
Попри запевнення в компетентності та професіоналізмі, більшість постійних комісій міськради не підтримує Андрія Кицю як кандидата на посаду заступника Луцького міського голови.

Про це йшлося під час спільного засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру та постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 21 грудня.

Міський голова Микола Романюк презентував депутатам кандидата на посаду свого заступника Андрія Кицю, директора спеціалізованої школи №1. Передбачається, що він займатиметься такими галузями, як освіта, медицина та культура. Попри те, що кандидат не має медичної освіти, він стверджує, що знайомий із діяльністю медичних закладів Луцька та їхніми основними проблемами. З його слів, є питання кадрового потенціалу, якості надання послуг та розвитку матеріально-технічної бази. Він вважає, що якщо людина володіє алгоритмом прийняття управлінського рішення, вона зможе забезпечити управління гуманітарними галузями.

Раніше Луцький міський голова Микола Романюк пояснював, навіщо йому 5-ий заступник. Зі слів градоначальника, йому заважають ефективно працювати, отож, на його думку, п’ятий заступник йому конче необхідний. Однак, на думку, більшості депутатів, нині йому достатньо чотирьох заступників, а роздувати штат – недоцільно.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЛУЦЬКИЙ МЕР КАЖЕ, ЩО НЕ ВПОРАЄТЬСЯ БЕЗ П’ЯТОГО ЗАСТУПНИКА

Депутат Сергій Шкода поцікавився, що Андрій Киця зможе змінити у галузі освіти на новій посаді.

Як зазначив претендент на посаду, у разі призначення він перш за все спрямує у Міносвіти лист з переліком низки питань. Одне з них – «для чого приймати нові освітні стандарти?», інше – «коли будуть забезпечені підручниками учні 4-7 класів?». Так, у вересні у Міністерстві повідомляли, що підручниками забезпечать до жовтня, а насправді питання не вирішили досі. Лише 50% підручників зараз починають надходити. Окрім цього, з його слів, галузь освіти наразі займається багатьма речами, які не пов’язані з її діяльністю. Так, вихованням дітей мовляв, повинні займатися батьки. Освітні стандарти, на його думку, наразі задекларовані, але не виконуються, а система освіти перевантажена навчальним матеріалом.

Також він планує узгодити питання з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти. З його слів, міський бюджет витрачає чимало коштів, адже кожні 5 років кожен із вчителів повинен йти на курси перепідготовки. Коли вчитель відвідує ці курси, інші вчителі замість нього проводять уроки, отримуючи за це кошти. Андрій Киця пропонує проводити такі курси не під час навчального року, а влітку, коли вчителі мають відпустку тривалістю 56 днів.

Попри аргументи, які наводив кандидат, на його підтримку проголосували члени лише земельної комісії міськради. Члени комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва не підтримали проект рішення про затвердження Андрія Киці на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.

Нагадаємо, раніше кандидат не отримав необхідної кількості голосів членів постійних комісій міськради з питань освіти, охорони здоров’я материнства та дитинства, з питань генерального планування, з питань комунального майна та приватизації та з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Фотін Показати IP 21 Грудня 2015 17:43
А Романюк ніяк не заспокоється.... Давай йому п'ять, а потім десять замів. Вчителі по тисячі гривень отримують, а зам.напевне неменьше ніж на 5000 обійдеться
фотыну Показати IP 21 Грудня 2015 19:44
вчителі отримують нормальну зарплату
філін Показати IP 21 Грудня 2015 19:58
Андрій буде нормальним замом, як і вербич. Остальні зами нікчеми, особливо яковлев (від нього такий негатив пре), нах.й меру яковлев, краще на кицю поміняй. Освітяни підтримують кицю!!!!!
Настя Показати IP 21 Грудня 2015 20:10
А то якої біди розпорався з тим 5-им замом, напевно, місто помре без нього, та нехай хоч ті щось роблять, совість треба мати.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 20:53
раманюку вперто треба пяте колесо до горбатого воза. людина з убогим уявленням про суть реформ в освіті. про медицину і культуру страшно подумати , що такі рехворматори начудять. камсамольця раманюка це стосується в першу чергу
Lutchanka Показати IP 21 Грудня 2015 21:26
Поганому танцюристові допоможе хороший хірург - так і нашому мерові
Тарас Чурило Показати IP 21 Грудня 2015 21:50
Хай бере, тільки обидва на одну зарплату
Лучанин до Тарас Чурило Показати IP 21 Грудня 2015 23:16
Трішки не так. Нехай бере хоч сто, але платить їм з своєї зарплати, якщо сам не в стані щось робити. Тільки так. Тоді б в місті порядку відразу побільшало.
Олекса Вільний Показати IP 21 Грудня 2015 22:07
Киця директор школи, а не заступник мера. Планує погодити з інститутом післядипломної освіти ...... то це план роботи! Звик напевно щоб йому все методисти готували. Чотири це вже ДУЖЕ БАГАТО!
Chili до Олекса Вільний Показати IP 22 Грудня 2015 18:33
Підтримую! Він не помічник мера в даній сфері, нехай йде та працює на своїй посаді!!! Знайшли мені "памошнічка"!!!
Лучанин Показати IP 21 Грудня 2015 23:17
Що обіцяє? Не так питання поставлено - Що може зробити хорошого?
СБУ Показати IP 22 Грудня 2015 08:23
Йоманюк хоче показати своїм "виборцям", що його розпорядження щось варті і що до них прислухаються, в міській раді більшість в укропівців та їх однодумців, тому їм на.рати на рішення йоманюка.
Місцевий Показати IP 22 Грудня 2015 10:19
Заступник організовує роботу підлеглих а сьогодні 4 заступники з головою 5 й це вже амбціі голови він хоче довести що буде по його всеодно він і тим 4 м не дасть працювати і проявляти ініциативу все буде вирішувати сам а коли не вийде то буде шукати крайнього хай щось зробить конкретне по місту а робити двори і класти асфальт на дороги великого розуму не треба є гроші і все зробиться а ось реконструкція волі вул л украінки фонтанів нових скверів з малими арх формами як в. Бресті оце вже талант
Вчитель Показати IP 22 Грудня 2015 23:46
Пане Киця, Ви, пардон, з якого дуба впали? Літом на курси вчителів відправляти захотілось? Це щоб було кому масовку на мітингах та всіляких міських заходах і влітку створювати? Чи давно простим вчителем були, забулося? З якого переляку вчитель повинен витрачати три тижні своєї ЗАКОННОЇ відпустки на "курси", які не мають абсолютно ніякої користі ні для кого, крім методистів ВІППО(розцінки, думаю, знаєте)?
вчителька. Показати IP 28 Грудня 2015 00:26
що за бред!!!!!! який киця? який заступник мера ще й по справах повязаних з медичною сферою!!!!!! ви що всі там здуріли чи що???хай собі займається школою!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus