USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що потребує протитуберкульозне об’єднання на Волині

25 Січня 2016 15:02
Понад 19 мільйонів гривень просять виділити, аби профінансувати потреби територіального протитуберкульозного об’єднання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 25 січня.

Як зазначив керівник Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Юрій Валецький, об’єднання потребує придбання транспортних засобів для кожної з лікувальних установ. Для цього потрібно 3,791 мільйона гривень. Також йшлося про капітальні ремонти – оскільки приміщення лікувального корпусу у Луцьку побудоване у 1937 році, необхідно завершити заміну вікон та вхідних дверей на металопластикові, адже відбуваються втрати теплової енергії через незавершеність робіт (потрібно 629 тисяч гривень). Заміни потребує система опалення Луківської туберкульозної лікарні - трубам багато десятків років, тому тепле водопостачання тепер не доходить до батарей. Просять 70 тисяч гривень на розробку проектно-кошторисної документації.

Також йшлося про заміну паркану навколо лікувального корпусу у Луцьку. Оскільки паркан часто валиться та становить загрозу для здоров’я та життя людей, які проходять поруч, для заміни 485 погонних метрів паркану потрібно приблизно 900 тисяч гривень. Розроблений проект на переобладнання котельні на альтернативне паливо, вартість робіт на момент його розробки у 2014 році становила 2,5 мільйона гривень. Витрати на харчування пацієнтів пропонують збільшити до 47 гривень на день, що потребуватиме коштів у розмірі 5,83 мільйона гривень. Для оплати праці працівників просять додати 350 тисяч гривень, для закупівлі пального для автомобілів – 197,9 тисячі гривень. Нагальним питанням є облаштування ліфтів у закладі вартістю понад 3 мільйони гривень. Загалом на потреби протитуберкульозної галузі потрібно понад 19 мільйонів гривень.

Питання щодо облаштування ліфтів планують включити у проект бюджету області на 2016 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Медики Показати IP 26 Січня 2016 08:39
Найперше треба ЛІФТ ,бо хворих носять санітарки на 3-4 поверхи.Уявіть,як це "зручно" пацієнтам і медперсоналу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus