USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чим можна допомогти волинським військовим

2 Квітня 2014 17:34
Матеріально-технічне забезпечення збройних сил України, у тому числі й волинських військових частин, м’яко кажучи, бажає кращого.

Полковник Володимир Яцків – командир моторизованої бригади, розташованої у Володимирі-Волинському – розповів, що війська України більше двох десятків років недофінансовувалися.

«Проблеми ЗСУ не від того, що керівники нехороші. Техніка стара, всі металеві баки поржавіли. Так, винуваті ми всі: хтось крав і продавав, хтось купував і знав, що купує крадене, а хтось дивися на це мовчки збоку. Але більше 20 років ЗСУ недофінансовувалися», - каже він.

Зі слів комбрига, у військових недостатньо бронежилетів, кожен з них коштує близько 4 тисяч гривень. Потреба – 150 штук, тож сума на їх закупівлю – солідна. Не вистачає в моторизованій бригаді акумуляторних батарей та гуми для транспорту.

Нагадаємо, волиняни зібрали майже мільйон гривень на потреби волинських військових частин. А у Володимирі-Волинському місцеві мешканці допомагають ремонтувати техніку, яка розташована в частині. У перші дні, розповідає, майже 60 чоловік працювали в автопарку – ремонтували. І зараз люди допомагають.

Володимир Яцків розповідає, що небайдужі волиняни часто приносять продукти та запчастини. Був випадок, коли солдат вийшов з КПП, а під дверима – стояли 2 акумулятори. Думали, каже, - диверсія. З’ясувалося, люди не дочекалися відповіді – спішили на потяг, тому й залишили під дверима акумулятори. Полковник запевнив, що всі речі, які приносять люди оформлюються на склад, нічого не йде не за призначенням.

«Я можу тільки висловити слова щирої вдячності за допомогу. Поки я буду командиром військової частини, я ніколи про це не забуду. І наші військові ніколи не зрадять український народ», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Проще Показати IP 2 Квітня 2014 17:37
Проще всю эту "зброю" продать на металлолом, а на вырученные деньги накормить солдат...
Анонім до Проще Показати IP 2 Квітня 2014 17:45
Ні, той "ремонт техніки" чергове відмивання грошей.
Ось вам Показати IP 3 Квітня 2014 09:26
Не простіше продати частину морально застарілого майна (так як це роблять в Білорусії відкрито і прозоро-http://bsk.by/). А на виручені кошти закупити нову техніку вироблену в Україні. Від цього виграють усі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus