USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що робити, якщо відмовили у візі, – експерт

18 Червня 2016 23:01
Іноземні посольства часто без видимої причини відмовляють українцям у візах.

Не захищені навіть ті, хто має бездоганну візову історію. Однак не всі знають, що на відхилену візову заявку можна подати апеляцію й домогтися такої бажаної “наліпки” в паспорті. Як це зробити – розповіла аналітик Громадської організації “Європа без бар’єрів” Катерина Кульчицька, – повідомляє “Експрес”.

Насамперед аналітик пояснила, якою є процедура подання апеляцій на відмову у видачі візи й чи потрібно за неї платити: “Єдиного уніфікованого правила подачі апеляцій немає. У різних посольствах та консульствах апеляції подають по-різному. Після того як особа отримала паспорт без візи з листом-рішенням про відмову, потрібно подати апеляцію. У консульстві повинні дати посилання на національні закони та процедури, що стосуються права на подання апеляції. Це має бути інформація про те, куди можна подати апеляцію, та часові рамки подання апеляції”.

Сама апеляція повинна містити таку інформацію: прізвище, ім’я, дату та місце народження, номер паспорта, дату відмови, адресу, електронну пошту і детальне пояснення, чому, на вашу думку, відмова необгрунтована, інші документи, які підтверджуватимуть вашу аргументацію, що не була подана під час співбесіди. Платити за розгляд апеляції не потрібно. Візовий кодекс не регулює чітко, як багато часу консульство має на розгляд апеляції. Зі слів експерта, це триває місяць.

“У більшості випадків з візовим консулом не зустрічаються. Особа отримує письмове пояснення – це може бути або відмова в задоволенні апеляції, або задоволення апеляції. Відповідь на письмову апеляцію надійте через кілька тижнів. Якщо буде прийнято позитивне рішення про видачу візи, про це ви дізнаєтеся, отримавши паспорт із візової маркою. Якщо у візі відмовлять повторно, вам прийде відповідь посольства на вашу апеляцію. Можливо, у відповідному листі ви зможете дізнатися про справжні причини відмови”, - пояснює Катерина Кульчицька.

Експерт також нагадує: “Якщо особа справді подала якісь фальшиві документи, тоді у видачі візи було відмовлено справедливо. А отже, нема сенсу оскаржувати рішення. Бо це марнування часу, візу особа не отримає. Інша річ, якщо всі документи були бездоганні, а людина дістала відмову – тоді варто подавати апеляцію. Адже мати штамп про відмову у видачі візи в паспорті – це негативна обставина у вашій візовій історії. Тож в іншому консульстві, кули ви звертатиметеся по візу, до вас можуть мати додаткові запитання. Тому раджу набратися терпцю й апелювати”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 19 Червня 2016 00:03
а куди скаржитись, коли неможливо зареєструватись для подання документів на візу ? а через "рєшал" - без проблем
User Показати IP 19 Червня 2016 01:37
Хтось має досвід апеляції при відмові у візі США? Щось мені підказує, що ср@ти хотіло посольство на всі ці апеляції, все одно буде так, як вони вирішили.
консул Показати IP 19 Червня 2016 06:40
Обирати в депутати і президенти своїх патріотів а не бидло шоуменів. Іти в АТО і воювати за Незалежну Україну!!! Тоді тебе і твоїх дітей будуть рахувати у світі за людей а не за бидло хохляцьке - спиртовозів, проституток, злодіїв біля корита.
ВОВК до консул Показати IP 19 Червня 2016 13:58
іди осел і воюй не знати за який хр*н а коли копита витягнеш то і не згадають
Я Показати IP 19 Червня 2016 08:41
Що ж тут робити - підійти до рішал і питання зніметься.
ху Показати IP 20 Червня 2016 11:31
С.ки печеньками подманили и кинули.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus