USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що робити з «законсервованою» технікою Волині?

8 Квітня 2014 15:24
«Законсервовану» військову техніку Волині люди ремонтують за власний кошт. Утім, коштів катастрофічно не вистачає!

Про це стало відомо під час брифінгу голови та членів наглядової ради щодо розподілу благодійних коштів на потреби військових частин Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії МВС України, дислокованих на території Волинської області сьогодні, 8 квітня.

Так, зі слів волинського приватного підприємця Романа Мартинюка, після кримського референдуму 16 березня підприємці двох міст – Володимир-Волинського та Нововолинська, проявили ініціативу, навідавши найбільшу сухопутну в Україні бригаду.

«Ми запитали у військових, що їм потрібно. Тож, розмовляючи близько години, намітили певний план дій. Ми взялись за ремонт військової техніки, що перебувала у стані консервації як в музеї. Витерти пилюку і можна знімати фільм. Але окрема техніка не заводилась 5 років, а деякі й 20 років», - каже волинянин.
Зі слів підприємця, уже наступного дня, 17 березня, закрили власні автосервіси міста й десятки людей приїхали до військової частини з пропозицією відремонтувати техніку. Цей «марафон» уже триває протягом 3 тижнів. Ми нікого не просили.

«Люди забирали військову техніку у власні «бокси», аби поставити її на колеса. Тобто, від військових техніку везли, а з ремонту вона їхала своїм ходом. Та настав момент, коли ми вичерпали власні свої можливості», - продовжує бізнесмен.

З його слів, на заміну акумуляторів у одній військовій машині потрібно 3 тисячі гривень, на заміну шин - 2-6 тисяч гривень.

Постало питання особистого захисту – бронежилети. Тож, активісти «вийшли» на завод, який єдиний в Україні їх виробляє. Понад 3900 гривень вартує кожен із них. Утім, щоб повністю «одягнути» частину потрібно зібрати 312 тисяч.
Усі радянські засоби зв’язку прийшли в непридатний стан. Відремонтувати їх складно або неможливо. Постало питання про придбання автомобільних рацій для військових. Треба 5000 євро. Закуплялись бійцям спальні мішки, кофти військовим. Бригада мало чим забезпечена і за умов мобілізації постає багато нагальних питань, на які ми не розраховували.

Зі слів активіста, якщо до військової частини прийдуть нові військовослужбовці, їм ніде буде спати, оскільки немає ні ліжок, ні матраців.

Також наголосили на величезній потребі у чорному металі, який потрібен для виготовлення кріплення ешелонів: «Для того, щоб техніку можна було закріплювати на залізничні платформи, адже бригада - пересувна, просимо підключити усі ресурси, усі фірми, які можуть хоч чимось допомогти», - від імені військових наголошує волинянин.

Як пояснив Роман Мартинюк, у Нововолинську військовій частині допомогли на понад 200 тисяч, а у Володимирі-Волинському – понад 300 тисяч гривень. Утім, на превеликий жаль, цих коштів катастрофічно не вистачає. Тож як військові, так і активісти просять в усіх небайдужих перейняти досвід волинських міст-активістів та допомогти армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ппц Показати IP 8 Квітня 2014 17:03
зараз починемо техніку війсковим а самі будем на поломаних тракторах і комбайнах землю обробляти!літо відтанцюемо а на зиму будемо як ведмеді лапу сосати!краіна і так в ж так ми іі і дальше заганяем,радуе тільки одне що наш украінський народ дружний,але дуже наівний як і завжди!
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2014 17:11
Молодці...
опиум Показати IP 8 Квітня 2014 18:13
Стоп...Стоп..Господа паны....)))) а как это денег НЕТ...это лож.Предлагаем те хабари которые и сейчас берут в школах номер 9...4....21...1....отдать армии..это миллионы гривен....мой ребенок который пришел в школу .9 заплатила Недужку 300у.е. и такие все....а потом окна каждый месяц...потом ремонты....и учительнице нужно 2000 в месяц...а то они не хотят учить и ноут мы покупали клаассной ребенку а потом давали деньги это около 5000 тыс..а вы говорите что у вас нет денег..у вас нет калькулятора.могу купить на нужды...
ПРАВДА Показати IP 8 Квітня 2014 18:18
А БОРОТСЬ, ЯК ЗАВЖДИ БУДУТЬ З ДІЛЬНИЧНИМИ ЛІКАРЯМИ, МІЛІЦІОНЕРАМИ ТА ГАЇШНИКАМИ, А ХТО ДІЙСНО Є КОРУПЦІЄЮ ТОЙ І ДАЛІ БУДЕ НЕЮ.
Анонім Показати IP 8 Квітня 2014 23:13
Дебилы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus