USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Що відбувається з банківською системою в Україні

25 Лютого 2014 11:25
Перші особи України заявили, що державна скарбниця – порожня. Крім того, є колосальні проблеми з наповненням Пенсійного фонду та забезпеченням стабільності банківського сектору. Вкладники штурмували банки та достроково розривали депозити, повідомляє ТСН. Наразі стан економіки - питання номер один для України. Гривня подешевшала, а населення лише за січень майже чотири мільярди гривень забрало з банків. А ще плюс рахунки підприємств. Загалом депозитний портфель української банківської системи тільки за перший місяць року скоротився на 15 мільярдів гривень.

Бізнес активно шукає шляхи виходу з кризи. І весь ентузіазм після подій на Майдані бізнес-система пропонує скерувати не на боротьбу за політичні привілеї, а на економічне зростання країни. "Тільки працювати, іншого рецепту немає, розраховувати на те, що хтось інший прийде, якийсь добрий дядько, допоможе нам грошима, допоможе нам кредитами. Звичайно, будуть допомагати, тому що ентузіазм буде не тільки внутрішній. Буде дуже великий ентузіазм і у наших сусідів, які дуже стурбовані цією ситуацією, і, звичайно, ж допомагатимуть, але крім нас самих нам ніхто не допоможе", - говорить голова правління Приватбанку Олександр Дубілет.

Статистика вкладів НБУ за січень засвідчила цікаву тенденцію: попит на валюту в обмінниках не зріс, а українці масово забирали з банків валютні депозити, на гривневу частку перепало лише 25 відсотків. Найбільша банківська установа країни Приватбанк тим, хто піддався паніці і достроково розірвав грошові договори, пропонує їх поновити без жодних втрат. "Ми з понеділка починаємо акцію для тих клієнтів, хто в цей непростий час злякався ситуації, прийшли і розірвали свій вклад достроково. До 8 березня тим клієнтам, які прийдуть, бачачи ситуацію, прийдуть назад в банк, ми залишимо без зміни відсотки і виплатимо всі відсотки, вони не втратять свої гроші", - додав Дубілет. Нагадаємо, що про готовність надати фінансову допомогу Україні , ящо звернеться керівництво держави, вже заявив Міжнародний валютний фонд. Вчора Мінфін з Турчиновим порахували, скільки Україні потрібно зараз грошей. Вони оцінили плановий обсяг макрофінансової допомоги в 2014-2015 років в близько 35 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 25 Лютого 2014 11:29
Перепрошую, ******ц ь відбувається. Хто не згідний аргументуй.
Отто до лучанин Показати IP 25 Лютого 2014 11:32
Отой сами ****** ц ь відбувся коли ти народився.
лучанин до Отто Показати IP 25 Лютого 2014 12:37
Отто, а то не ти той дибелкувато-неадекватний, "Олег" шо там вибачте ср*** в коментах по інших постах?!
Андрій76 до лучанин Показати IP 25 Лютого 2014 12:25
П***дець відбувається таким панікерам як ти. 40% доходу в бюджет України давали 2млн.українців які працюють за кордоном. Це 2млн."гостарбайтерів"кормлять 20млн. тих,що на Україні. Ці гроші ніде не поділися і не подінуться. Вони регулярно передаються на Україну і вкладаються в нерухомість,бізнес,добробут сімей та інше. +20млрд.євро обіцяє виділити Європа, +на руках у населення є величезна сума готівки, +60% можна добрати до бюджету"розкуркуливши" Яника,Азірова та"иже с ними".У такому випадку не потрібно навіть позичати в МВФ,та Америки з Європою. Так что не паникуйте Шура..,лучше пилите гири-они золотые...
лучанин до Андрій76 Показати IP 25 Лютого 2014 12:35
Хай будуть твої слова, Богу у вуха! А обіцянки -то так "цяцянки"... а яновічі, фьодоричі і вся свита, вже до цього готувались давно, так шо шоб їх "куркульнути", хтось ззовні має бути зацікавлений і хоча б 10-20% з того захоче. Бо в Україні певно тільки 10 частина того шо лишилось від виведеного.
Анонім до Андрій76 Показати IP 25 Лютого 2014 14:12
Якщо можна - звідки такі дані про 40%? Будь ласка першоджерело.
Я Показати IP 25 Лютого 2014 14:13
Ну коли вже така лояльність у Приватбанку до клієнтів, що "піддалися паніці", то не погано було б і якесь заохочення для тих хто паніці не піддався і не бігав, як дурнуватий від банкомата до банкомата по всьому місту в четвер ввечері з істеричним :"Банкомат гроші не дає" і не біг в істериці забирати свій депозит, а то якось не справедливо воно, шановний Олександр Дубілет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus