USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Що відомо про нового президента Німеччини

13 Лютого 2017 08:45
Колишній керівник Міністерства закордонних справ Німеччини, якого офіційно призначили президентом країни, Франк-Вальтер Штайнмаєр будував свою кар'єру буквально з нуля. Що відомо про нового президента Німеччини інформує Znaj.ua.

Родина

Більшості експертів важко повірити у те, що політик, якого зараз підтримують керуючі структури ФРН, свого часу був всього лише сином простих робітників. Його родина жила не дуже заможно – батьки були змушені тяжко працювати. Втім, зараз у нього все зовсім інакше: його дружина обіймає посаду судді, а будинок знаходиться в одному із найбільш популярних районів Берліна (Целендорфе).

Освіта

Штайнмаєр отримав не просто базові знання – рівні його кваліфікації вражають: серед них політичні, економічні та юридичні навички, які отримав в університеті імені Юстуса Лібіха. Тема його докторської дисертації також досить актуальна: "Правове становище бездомних". Крім того, новий президент Німеччини не з чуток знає, що таке військова служба – по закінченню гімназії його призвали до армії.

Політичні досягнення

На сторону соціал-демократів він став ще 1975 році, а вже на початку 90-х років очолив бюро, яке підпорядковувалося тодішньому прем'єр-міністру Нижньої Саксонії Герхарду Шредеру. Чималий досвід дозволив йому стати керівником Ради Євросоюзу у 2007 році, а згодом – міністром внутрішніх справ.

Ключові пропозиції та ідеї

Штайнмайєр був одним із перших, хто підняв питання конфлікту між Грузією та Абхазією, і більш того – запропонував план поетапного вирішення. Активно вів переговори із російською стороною про припинення вогню.

Виступити "політиком миру" довелося йому і в 2014 році щодо загострення ситуації на Донбасі: колишній керівник МЗС відкрито заявляв, що тристоронні домовленості повинні бути негайно виконані, тому що під загрозою опинилися перш за все мирні мешканці. Він вважав неприйнятним те, що полонених не звільняють, а у Кремлі ігнорують вимоги про режим тиші.

Відносини з Україною
Як інформує канал 24, під час керівництва у МЗС Німеччини дипломатичні взаємини із Україною помітно налагодилися. Навіть міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповідав, що попри побоювання, партнерство сягнуло нового рівня. Також новий глава Німеччини неодноразово підкреслював, що Україна повинна стати членом ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пішохід Показати IP 13 Лютого 2017 10:27
Відомо, що він під****овнік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus