USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що відомо про справу проти сина Авакова

1 Листопада 2017 08:31
Так, прийшли до сина з обшуками, - коротко коментував вчора міністр МВС Арсеній Борисович події в Харкові і в Києві, передає U-news.com.ua.

Нагадаємо, 31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра. Згодом Ілля Кива повідомив, що Олександа Авакова затримали працівники НАБУ і планують доставити до суду. Обшуки проходили в межах провадження про ймовірну корупцію під час закупівлі наплічників Міністерством внутрішніх справ. Пізніше стало відомо, що затримали Сергія Чеботаря - колишнього заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ДЕ АРМІЙСЬКІ «РЮКЗАКИ АВАКОВА» ЗА 16,5 МІЛЬЙОНА? ВІДЕО

Дійшло до того, що близько 15.00 в поліцію надійшло повідомлення про замінування будинку, де відбувалися обшуки, але НАБУ це не сильно завадило.

Олександра Авакова підозрюють у поставках тактичних рюкзаків для поліції за завищеними цінами. Скандал і кримінальне розслідування почалося після того, як в кінці січня 2015-го на Ютубі користувач з ніком Sans Corruption (Без корупції) виклав відео, яке таємно було знято в кабінеті екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря. Саме він тоді відповідав в МВС за держзакупівлі. Причому дуже скоро СБУ підтвердила, що проводила приховану зйомку в кабінеті Чеботаря на прохання військової прокуратури в рамках провадження про корупцію в МВС.

На кадрах чоловік, схожий на Чеботаря, говорив з людиною, схожою на Олександра Авакова, про партію рюкзаків. Під час розмови було обговорено корупційна схема закупівлі через компанію, яка нібито пов'язана з Олександром, - "Днепровенд" (знаходиться в Дніпрі).

З розмови на оприлюдненому відео зрозуміло, що людина, схожа на сина Авакова, хоче поставити велику партію рюкзаків в МВС і просить передоплату.

- Сашуль, скільки ти до Нового року можеш поставити?

- Трохи, Сергій Іванович, небагато. Максимум 100 штук зробимо. Тільки в п'ятницю буде матеріал, вони в понеділок тільки почнуть робити. Я максимум 100 штук встигну нах*рячити.

- Та ні, ну це х *** я. Замовлення на наступну партію - скільки там, дві тисячі? Замовлення нам 2 тисячі, а я відразу після Нового року у тебе куплю.

- А передоплату зараз не дасте?

- Ні, ми не можемо, треба, щоб ти поставив до Нового року.

- А якщо я 100 штук поставлю, передоплату за 2000 тисячі штук не дасте?

- Не можна, перехідні гроші на наступний рік - не можна, розумієш?

Трохи раніше такий же чорно-білий фрагмент з'явився в Мережі, але вже з іншими людьми і з іншим розмовою. Нібито Сергій Чеботар і вже сам Арсен Аваков обговорюють питання про продаж піску за заниженою ціною, який знаходився на зберіганні в МВС.

На сайті МВС відреагували на обшуки в сина міністра, назвавши дії НАБУ політично мотивованими.

- Міністерство внутрішніх справ констатує, що в Україні триває гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків і посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування і оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи, - сказано в повідомленні відомства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Листопада 2017 12:51
Арсен Аваков повинен піти у відставку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus