USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що знайшли слідчі в розгромленому кабінеті ректора ЛНТУ

11 Листопада 2016 16:24
Майже через 2 доби після того, як невідомі особи незаконно проникли в кабінет ректора Луцького національного технічного університету та депутата Волинської облради фракції "УКРОП" Петра Савчука, приміщення врешті оглянула слідчо-оперативна група. Серед підозрілих предметів виявили телефон з привідкритою кришкою.

Оглянути кабінет разом з експертами журналістам запропонував Петро Савчук, адже, з його слів, з моменту проникнення в кабінет невідомими особами жодних дій зі сторони правоохоронних органів щодо розслідування інциденту не було. Ба більше – правоохоронці, які прибули на виклик в ніч проникнення, навіть не опечатали кабінет – це були змушені робити самі працівники вузу.

Під час ранішнього брифінгу він припустив, що особи, які вдерлись в його кабінет та погромили його, намагались поставити або зняти незаконні прослуховуючі пристрої в кабінеті.

Слідчо-оперативна група прибула лише після дзвінка очільнику обласної прокуратури Максиму Киричуку та візиту журналістів, які прочекали правоохоронців майже годину. Втім, бути присутніми та фільмувати роботу експертів заборонили, зауваживши, що всі результати перевірки оприлюднить прес-служба відомства.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов, в кабінеті ректора правоохоронці зафіксували сліди крові та боротьби, а також певні зміни на робочому столі ректора. Також зняли відбитки пальців та зразки крові з підлоги. Проте цього, на думку пана Рубльова, не достатньо для кваліфікованого висновку:

«Якихось дій, які підтвердили б втручання або невтручання, не було. Як і професійних людей в цій команді, які могли б цим зайнятись», - зазначив Вячеслав Рубльов зауваживши, що серед членів групи були, переважно, молоді спеціалісти.

До слова, підозри викликав стаціонарний телефон, розташований на столі ректора. Задня кришка пристрою була дещо привідкритою, що не характерно для конструкції.
Аналогічна ситуація була і зі стаціонарним радіо, розміщеним в кабінеті. Проте, відбитки з пристрою зняли лише після того, як це помітив Рубльов.

Після завершення роботи правоохоронців, працівники університету створили власну комісію та самотужки знову опечатали кабінет.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зловмисники незаконно проникли в кабінет ректора Луцького національного технічного університету та депутата Волинської обласної ради Петра Савчука. Після себе залишили безлад, розкидані та розбиті речі й ознаки боротьби. Зі слів Петра Петровича, 9 листопада, о 22:03 йому повідомили про те, що троє невідомих осіб проникли в його кабінет. Ректор ЛНТУ відразу виїхав на місце інциденту. «У кабінеті я застав безлад, розкидані речі і ознаки боротьби», - заявляв Петро Савчук.

Чоловіків, яких водій ректора застав «на гарячому», переконували його, що «знаходяться в кабінеті легально». Зловмисники намагались втекти та чинили опір, проте їх вдалося затримати силами охорони університету та водія ректора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Vox populis Показати IP 11 Листопада 2016 16:44
Цікаво, а яким місцем до цього всього має відношення рубльов і щов він там робив?
Луцьк Показати IP 11 Листопада 2016 16:52
Меньше грошей треба брати тоді не будуть переживати!
Свій Показати IP 11 Листопада 2016 17:01
Потрібно частіше шманати кабінети, тоді будуть менше брати. Велика вдячність тим хто це робить, так як вони думають, що їм все можна.
Дєсант Показати IP 11 Листопада 2016 21:09
Ну як яким боком там Рубльов,то ж тре попіаритись...самий перший біг давав інтервю...
студент Показати IP 11 Листопада 2016 22:38
Скажіть а на хулєру ректору водій? шо це за що водіїв їм дають
Відомий Показати IP 12 Листопада 2016 09:09
А звідки у водія зарплата у 10 тисяч? Про це знає усе ЛНТУ і не тільки! То може він і охоронець особистий Савчука! Скоро Савчук буде боятися і своєї тіні, бо вже стільки начудив, ой начудив!!!!!!!!!!!!!!! А що в прокуратурі немає когось адекватного який би завершив цю всю клоунаду!
Добродій Показати IP 12 Листопада 2016 09:41
Більшість коментарів оставлені спільниками Козачуків. Да заспокойтесь вже, ви самі крались по самі плечі. О там то було би що послухати і побачити. А тут новий ректор, працює, яка прискорбна новина для когось.
студент ЛНТУ Показати IP 12 Листопада 2016 12:09
А Савчук ще той хабарник))
добродію ректору! Показати IP 12 Листопада 2016 15:19
Незнаю хто такі козучукі, але пан ректор уже стільки начудив в рідному університеті як він стверджує і нетільки. Для чого цей добродій так зневажає людей! То може накінець прийшов час відповідати! Злякався, бо жареним запахло! Доречі якщо була згуба ключів, то чому ж не поміняли замки! Щось тут у нісенітниці ректора нічого у адекват не складається! Ректору уже не помагають його шамани!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus