USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Особи, які погромили кабінет, ставили або знімали «жучки», - ректор ЛНТУ

11 Листопада 2016 10:36
Ректор Луцького національного технічного університету та депутат Волинської обласної ради Петро Савчук припускає, що особи, які вдерлись в його кабінет та погромили його, намагались поставити, або зняти незаконні прослуховуючі пристрої в кабінеті.

Про це під час брифінгу для журналістів розповів ректор ЛНТУ Петро Савчук.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зловмисники незаконно проникли в кабінет ректора Луцького національного технічного університету та депутата Волинської обласної ради Петра Савчука. Після себе залишили безлад, розкидані та розбиті речі й ознаки боротьби.

Зі слів Петра Петровича, 9 листопада, о 22:03 йому повідомили про те, що троє невідомих осіб проникли в його кабінет. Ректор ЛНТУ відразу виїхав на місце інциденту.

«У кабінеті я застав безлад, розкидані речі і ознаки боротьби», - каже Петро Савчук.
Чоловіків, яких водій ректора застав «на гарячому», переконували його, що «знаходяться в кабінеті легально». Зловмисники намагались втекти та чинили опір, проте їх вдалося затримати силами охорони університету та водія ректора.

Під час брифінгу Петро Петрович повідомив, що після затримання нападників приїхав джип з людьми, які, на думку ректора, збирались «витягнути» своїх, проте робити це вони не ризикнули. Також журналістам показали фотографії кабінету після «візиту» зловмисників.
На місце події викликали працівників патрульної поліції Луцька, а також працівників СБУ. Повідомили про інцидент і тимчасового виконувача обов'язків керівника Головного управління Національної поліції у Волинський області Петра Шпигу.

Проте, до обіду наступного дня жодної реакції правоохоронців ректор не дочекався. Не приїхала на виклик і слідчо-оперативна група. Тому, зі слів ректора, він був змушений звернутись до журналістів, аби розповісти про цей інцидент.

Також Петро Савчук зазначив, що зловмисники принесли з собою ящик з інструментами. Відтак, на його думку, зловмисники хотіли або поставити, або зняти незаконні пристрої для прослуховування в кабінеті.

Очільник фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслав Рубльов зазначив, що є підозра про те, що люди, які потрапили в кабінет, причетні до правоохоронних органів.

«Тому поліція і не проводить тих слідчих дій, які повинна була. Вимагаємо, щоб Петро Шпига дав офіційне пояснення та почав роботу. І якщо були незаконні вказівки, то будемо вимагати його відсторонення і звільнення з посади», - зауважив Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Сєня Показати IP 11 Листопада 2016 10:45
Та кому той Савчук треба. Яке прослуховування? Та він дівчатам в кафе сам більше розкажЕ))
opест Показати IP 11 Листопада 2016 10:52
Так вам і треба хабарники.
Любі свині Показати IP 11 Листопада 2016 11:28
Почитайте мій позавчорашній коментар. Я був правий щодо "тіхарів". Але на мою думку, хтось "злив" ректору інформацію що закладки будуть ставити.....
Анонім Показати IP 11 Листопада 2016 11:31
Є акий момент, як параноя. Боїться - значить хабарник.
Лучанка Показати IP 11 Листопада 2016 11:49
Виходить, що у нас як в путінській росії, без суда і слідства жучки вже ставлять. Страшно стає жити, коли поліція йде слідами беззаконня
пацієнт Показати IP 11 Листопада 2016 12:00
шо це за кетчуп на шторах?
Пєтька Показати IP 11 Листопада 2016 12:01
От і попались наші правоохоронні органи на гарячому
З Показати IP 11 Листопада 2016 12:03
Будуна мабуть ті менти жучки ставили чи в луцку менти -кл*уни
Мікола Яновіч Показати IP 11 Листопада 2016 12:45
Цє булі есбєушнікі!
Ірина Показати IP 11 Листопада 2016 12:49
Поліція як завжди на висоті! А якщо до будь-кого в квартиру на приклад залетять такі чудакі??? і "піліція" приїде на наступний день. Ну а що ректора кабінет трішки розгромили, то такі нападчики явно не просто так туди йшли...
Олена Показати IP 11 Листопада 2016 12:59
Робота правоохоронців передбачувана, працюють як завжди, "на результат". Такий підхід до роботи вже перейшов у норму і багато хто махає на це рукою. А може досить??? Необхідно міняти методи роботи і не просто відбувати свій робочий день, а відпрацьовувати його з віддачею та на користь людям, щоб з часом не прийшлось червоніти за свою бездіяльність.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2016 20:31
Юрка Проць начальник відділу хабарництва...ПРОФІ ...СПАЛИВСЯ...на скільки мені відомо він сам непроти щоб ви його заправили на пару тон бензину...ну профі з великої букви провал операції...ДЕМБЕЛЬ
Дем"ян Бідний Показати IP 11 Листопада 2016 23:15
Жить хорошо, а хорошо жить еще лучше!Ректор бідолаха, видать сильно зобідився. Видно хотів нормально смиконути. Невдалося ну то хоч пропіариться.
Близький Показати IP 11 Листопада 2016 23:51
Раніше хоч псевдо замінування придумували. Профі херові. А знайти вкрадені речі то нема кому. Б*длоття мєнтовське
ігор Показати IP 12 Листопада 2016 01:07
моя версія така охороник побачив працівників технарів і дав їм ...ди,Пройшла реформа де статті проте скільки в Луцьку затримали на хабарях суддів,прокурорів,чи думаєте що перестали брати?
Колишній Показати IP 13 Листопада 2016 20:07
Якщо це були працівники відділу по боротьбі з хабарництвом то відповідно і була постанова апеляційного суду (можливо видана в рамках відповідного кримінального провадження ) на негласне проникнення до службового приміщення та дозвіл на проведення НРСД. Просто напросто хлопці "спалились", та погано спрацювала "наружка", яка повинна була забезпечити відповідний контроль за діями об'єкта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus