USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Що бажали українці під час потужного зорепаду. ВІДЕО

14 Серпня 2013 08:00
Минулої ночі досяг піку потужний зорепад Персеїди, який щороку відбувається в серпні. Від метеорів, що падали, рябіло в очах, ідеться в сюжеті ТСН.

Особливо видовищно дійство на небі виглядало подалі від вогнів великого міста. Астрономи-любителі вирушили поза Київ, аби насолодитися рідкісним явищем.

Ентузіасти працювали цілу ніч, адже метеорний потік не вщухав. «Є певні слабкі метеорні потоки, більшість їх. Ну, а Персеїди тим і характерний, що він стабільний. В нього завжди 50-60 частинок на годину. Тому щороку ми його можемо відрізняти від звичайної ночі», - пояснив заступник директора Київської обсерваторії університету імені Шевченка Ігор Лук'яник.

Траєкторії падаючих зірок перетнуться у сузір'ї Персея, звідси і назва явища. Батьківське тіло метеорів, комета Свіфта-Туттля, має величезне ядро у 26 кілометрів у діаметрі. Безліч часточок льоду і пилу, що відділяються від ядра, потрапляють в атмосферу Землі, згорають і спалахують немов зірки. «Є ймовірність, що можна спостерігати боліди. Він відрізняються від звичайного метеорного явища тим, що він надзвичайно яскравий. Іноді супроводжується звуковими явищами. У людей виникає певний страх, коли летить болід», - попередив астроном.

Та юнаків боліди не злякали. Бо шанс загадати бажання, поки зірка падає, був надзвичайно реальним. Українці здебільшого прагнули отримати від неба родинного щастя.

«Щоб діти були, щоб все було добре», - розповів один із глядачів небесного дійства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus