USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Серпневий зорепад у Луцьку. ФОТО

13 Серпня 2013 11:13
Зорепад, який мав би досягнути максимуму 12-ого серпня, зауважили і в Луцьку.

Луцький фотограф Андрій Михайлов зробив кілька кадрів найпотужнішого метеоритного потоку.

Нагадаємо, серпневий зорепад спостерігали в Луцьку 12-ого серпня, з 21.15 до 23.45.







Метеори являють собою невеликі частки міжпланетної речовини розмірами від піщинок до горошин. Вони входять у земну атмосферу на швидкості близько 20 кілометрів на секунду на висоті і практично миттєво згорають, залишаючи в небі красивий яскравий слід. Світіння деяких особливо яскравих метеорів триває до декількох секунд.

Персеїди - один з найбільш потужних і відомих метеорних потоків, який виникає, коли Земля входить до пилової комети Свіфта-Туттля. Метеори цього потоку можна спостерігати з 17 липня по 24 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Володя Показати IP 13 Серпня 2013 11:28
Спасибі за жарт... :) посміявся :)))) на ЖОДНІЙ підкреслюю ЖОДНІЙ фотографії зазначеного "ФОТОГРАФА" нема і сліду метеоритного дощу. Фотоаматор працював з видержкою та певно бідолаха навіть і незнав в яку сторону неба потрібно спрямовувати обєктив :))) і тому на багатох фото є зафіксовані так звані зорі та галактики з слідом розмиття, що зумовлене обертанням планети земля... :) читайте літературу панове...
Гаврило Показати IP 13 Серпня 2013 11:34
шо нібудь
Bobryk Показати IP 13 Серпня 2013 15:09
такі "Зорепади" можна фотографувати кожну безхмарну ніч. Фотографії зроблено з великою витримкою, ось зорі і перетворилися в дуги. Одне неосвідчене наклацало, а друге статтю з метою реклами написало. У школі в 11 класі потрібно було астрономію вчити, там у підручнику є аналогічні фотографії.
Андрій Михайлов Показати IP 13 Серпня 2013 16:27
Дякую за підтримку "шановні експерти". Сліди від метеоритів видно на всіх фото крім першої та 3-ї. На першій зображено обертання Землі, що зумовлює заокруглені сліди від світла зірок. На третій - рух літака. Більшість метеоритів не яскравіші ніж зорі, тому їх сліди менш помітні в контрасті із зірками.
Степан до Андрій Михайлов Показати IP 13 Серпня 2013 21:32
Самонавіювання велика річ :))) так багато хто і пити кидає а дехто серед ночі і метеорити бачить.... І як фотограф несклався і як астроном теж :)
Іван до Андрій Михайлов Показати IP 13 Серпня 2013 21:43
Знаєш є такий вираз "Горбатого могила справить" або "йому сци в очі а він каже дощ іде..." на твоїх НЕЯКІСНИХ фото без путньої системи стабілізації нема метеоритів !!! Є літаки є так звані "зорі" а те, що ти називаєш метеоритами це СУПУТНИКИ!!! Якщо тобі важко почитати спец літературу то піжкажу метеорити мають різний екоофіцієнт світла в залежності від наближення та входження в атмосферу.... подивись ще раз на свої шедеври та стукнись об стіну автор.....
Гордон Показати IP 7 Вересня 2013 17:23
Мені от цікаво, хто з поважних критиків хоч раз фоткав зоряне небо? Школяри, не прогулюйте пари =)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus